ΑΘΗΝΑ
12:50
|
06.05.2024
Το γεγονός πως επιδιώκεται νέα τηλεφωνική επικοινωνία, αυτή την περίοδο, αντανακλά τη σοβαρότητα της αντιπαράθεσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα μιλήσει αύριο Πέμπτη τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατόπιν ρωσικού αιτήματος κυρίως για θέματα που προκαλούν τριβές στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις με πρώτο την Ουκρανία.

Η πληροφορία της νέας επικοινωνίας των ηγετών ΗΠΑ και Ρωσίας μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στη συνέχεια ακολούθησε η αναπαραγωγή της και από διεθνή πρακτορεία.

Η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Έμιλι Χορν, μιλώντας στο CNN δήλωσε πως ο Τζο Μπάιντεν αποδέχθηκε το ρωσικό αίτημα «διότι πιστεύει πως σε ό,τι αφορά τη Ρωσία δεν υπάρχει υποκατάστατο του άμεσου διαλόγου μεταξύ ηγετών».

Η Χορν ανέφερε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξακολουθεί την «εκτενή διπλωματία με τους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους, τους οποίους συμβουλεύεται» με στόχο την «κοινή προσέγγιση απέναντι στην ανάπτυξη του ρωσικού στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία».

Την περασμένη βδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είχε αποκλείσει την δια ζώσης συνάντηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του. Το γεγονός πως επιδιώκεται νέα τηλεφωνική επικοινωνία, αυτή την περίοδο, αντανακλά τη σοβαρότητα της αντιπαράθεσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα