ΑΘΗΝΑ
10:43
|
24.04.2024
Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που διεκδικεί τη σημαντική αυτή διάκριση για το 2022 μαζί με άλλα 60 μουσεία από όλη την Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην τελική φάση υποψηφιότητας για το βραβείο Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς (European Museum of the Year Award) μπήκε το Μουσείο Καποδίστρια στην Κέρκυρα.

Το συγκεκριμένο μουσείο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που διεκδικεί τη σημαντική αυτή διάκριση για το 2022 μαζί με άλλα 60 μουσεία από όλη την Ευρώπη.

Η ανακήρυξη του μουσείου που θα κερδίσει τη διάκριση θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή στο Εθνικό Μουσείο της Εσθονίας στις αρχές Μαΐου.

to-moyseio-kapodistria-ypopsifio-gia-eyropaiko-moyseio-tis-chronias-20220

Η ίδρυση του Μουσείου έγινε από τη δισέγγονή του μικρότερου αδελφού του Καποδίστρια, Μαρία Δεσύλλα-Καποδίστρια.

Η Μαρία Καποδίστρια-Δεσύλλα δωρίζει την  Κουκουρίτσα για την δημιουργία Μουσείου Καποδίστρια.

Το 1979 δώρισε την ιστορική οικία και κτήμα της Κουκουρίτσας (διατηρητέο μνημείο, όπου είχε ζήσει ο Καποδίστριας) και τη συλλογή προσωπικών και οικογενειακών κειμηλίων του κυβερνήτη στην Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας, στη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας και στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών.

Το 2012, το Μουσείο έκλεισε προσωρινά για ανακαίνιση. Η ένταξη στο πρόγραμμα LEADER -υπό την εποπτεία της Αναπτυξιακής Επιχείρησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- επέτρεψε στο Μουσείο να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό και την αναδιαμόρφωση της μόνιμης έκθεσης και του περιβάλλοντος χώρου.

to-moyseio-kapodistria-ypopsifio-gia-eyropaiko-moyseio-tis-chronias-20222

Τον Οκτώβριο του 2017 εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κύριο Προκόπη Παυλόπουλο.

Πρόσφατα υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας της διοίκησης του Μουσείου με το υπουργείο Εξωτερικών, με επικεφαλής τον Κερκυραίο Νίκο Δένδια, με στόχο την πραγματοποίηση κοινών δράσεων πολιτιστική διπλωματίας.

to-moyseio-kapodistria-ypopsifio-gia-eyropaiko-moyseio-tis-chronias-2022-561647041
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία και στο βάθος η ευρωπαϊκή πορεία

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα