ΑΘΗΝΑ
15:49
|
20.04.2024
Ο επικεφαλής της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας, παραδέχθηκε την ύπαρξη μυστικών οπλικών προγραμμάτων προειδοποιώντας όσοι νομίζουν πως η Τουρκία είναι εύκολος στόχος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ύπαρξη μυστικών οπλικών προγραμμάτων παραδέχθηκε ο επικεφαλής της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας Τουρκίας, (Savunma Sanayii Baskanligi, SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ σε συνέντευξη που έδωσε πριν μερικές μέρες σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό.

İsmail Demir kimdir? Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir kaç  yaşında, nereli? - Son Dakika Haberler

Σύμφωνα με το Nordic Monitor ο Ντεμίρ παραδέχθηκε τα μυστικά οπλικά προγράμματα με στόχο να εξουδετερώσουν «κάθε απειλή από το εξωτερικό» τονίζοντας: «Εχουμε στοιχεία στον τομέα αυτό που μπορούν να προκαλέσουν έκπληξη και να αντιμετωπίσουν και να εξουδετερώσουν τις δυνατότητες των αντιπάλων από όπου και εάν προέρχονται». Λίγα λεπτά μετά εμφανίστηκε λίγο… «συγκρατημένος» δηλώνοντας πως ακόμη μένει να γίνει πολλή δουλειά αλλά με τη μορφή έμμεσης προειδοποίησης πρόσθεσε: «Αυτοί που νομίζουν πως η Τουρκία είναι εύκολος στόχος θα το μετανιώσουν».

Στο ρεπορτάζ του Νόρντικ δεν αναφέρονται με σαφήνεια πληροφορίες για τα μυστικά προγράμματα όπλων της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας. Υπάρχουν κατά καιρούς αναφορές σε πρόγραμμα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς αλλά και για πιθανά πυρηνικά όπλα, δεδομένου ότι το Μάρτιο του 2018, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να αποκτήσει προηγμένο στρατιωτικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών πυραύλων, συγκρίνοντας τις στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας με αυτές των ΗΠΑ.

Ένα χρόνο αργότερα , δε, είχε αναφέρει με νόημα πως ορισμένες χώρες έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές και όχι μόνο έναν ή δύο, καταλήγοντας με νόημα: «Αλλά μάς λένε ότι δεν μπορούμε να έχουμε κι εμείς. Αυτό δεν θα το δεχτώ ποτέ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα