ΑΘΗΝΑ
00:01
|
25.04.2024
Από σήμερα ξεκινά η χορήγηση για ανθρώπους με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την επέκταση της χορήγησης της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 σε ηλικιωμένους ανθρώπους που φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας. Ο υπουργός Υγείας Νίτζαν Χόροβιτς εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη λόγω της  μεγάλης έκθεσης και της ευαλωτότητας αυτής της ηλικιακής ομάδας σε μολύνσεις.

Χθες ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Νάχμαν Ας ενέκρινε τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου για ανθρώπους με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα και η χορήγηση των δόσεων αυτών ξεκινά σήμερα. Την περασμένη Δευτέρα ισραηλινό νοσοκομείο χορήγησε την τέταρτη δόση σε μια ομάδα υγειονομικών εργαζομένων την στο πλαίσιο της πρώτης, όπως την χαρακτήρισε, μεγάλης μελέτης για το αν ένας δεύτερος γύρος ενισχυτικών δόσεων θα βοηθούσε στον περιορισμό της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης αναμένονται εντός δύο εβδομάδων.

Την περασμένη εβδομάδα μια επιτροπή ειδικών του υπουργείου Υγείας πρότεινε να ξεκινήσει το Ισραήλ τη χορήγηση μιας τέταρτης δόσης του εμβολίου της Pfizer σε υγειονομικούς εργαζόμενους και σε όσους είναι άνω των 60 ετών ή είναι ανοσοκατεσταλμένοι.

Το Ισραήλ είναι η χώρα που κυκλοφόρησε ταχύτερα τα αρχικά εμβόλια πριν από ένα χρόνο και έγινε μια από τις πρώτες που πρόσφερε ενισχυτικές δόσεις έχοντας παρατηρήσει ότι η ανοσία φθίνει με την πάροδο του χρόνου. Η πολιτική που ακολουθεί για τις ενισχυτικές δόσεις μελετάται από άλλες χώρες, ανάμεσά τους και τις ΗΠΑ, που εξετάζουν πότε να προσφέρουν ενισχυτικές δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα