ΑΘΗΝΑ
00:02
|
02.05.2024
Αλλαγή των κανόνων της Γερουσίας προανήγγειλε ο επικεφαλής της ελεγχόμενης από τους Δημοκρατικούς πλειοψηφίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τη «μαύρη» επέτειο της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ για να προωθήσουν τις προσπάθειές τους να εγκρίνουν σαρωτική νομοθεσία σχετική με τη διεύρυνση των δικαιωμάτων ψήφου.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του ιστότοπου Axios ο επικεφαλής της ελεγχόμενης από τους Δημοκρατικούς πλειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ, ενημέρωσε με επιστολή τους ομοϊδεάτες συναδέλφους του για το ότι η πλειοψηφία του νομοθετικού σώματος θα συζητήσει και θα ψηφίσει για την αλλαγή των κανόνων της Γερουσίας εάν οι Ρεπουμπλικάνοι μπλοκάρουν την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που αφορά τα εκλογικά δικαιώματα (γνωστότερο ως «Freedom to Vote Act») με τη διαδικασία της καθυστέρησης λήψης αποφάσεων (γνωστή κι ως  filibuster).

«Πρέπει να αναρωτηθούμε: εάν το δικαίωμα ψήφου είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας μας, τότε πώς μπορούμε με καλή συνείδηση ​​να επιτρέψουμε μια κατάσταση στην οποία το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μπορεί να συζητά και να εγκρίνει νόμους που προωθούν την καταστολή των ψηφοφόρων; Πρέπει να προσαρμοστούμε. Η Γερουσία πρέπει να εξελιχθεί, όπως πολλές φορές στο παρελθόν», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Σούμερ.

Σύμφωνα με την ίδια επιστολή ο Σούμερ, ο οποίος είχε την περασμένη εβδομάδα συναντήσεις με «βετεράνους» γερουσιαστές όπως ο Τιμ Κέιν και ο Τζο Μάντσιν με αντικείμενο το ενδεχόμενο αλλαγής των κανόνων, έθεσε ως χρονικό όριο για την ψήφιση του νομοσχεδίου τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Η επιστολή σηματοδοτεί αλλαγή τακτικής από τους Δημοκρατικούς, με τον Σούμερ να κάνει όπως φαίνεται πραγματικότητα την «απειλή» που είχε απευθύνει στους Ρεπουμπλικάνους ότι δεν θα διστάσει να αλλάξει τους κανόνες αν δεν υπάρξει συμφωνία για την επέκταση των δικαιωμάτων ψήφου.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα