ΑΘΗΝΑ
15:01
|
20.04.2024
Μία από τις σταθερές συνεργάτιδες του Θεάτρου «Άττις».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Σοφία Μιχοπούλου, μία από τις σταθερές συνεργάτιδες του Θεόδωρου Τερζόπουλου και του Θεάτρου «Άττις».

Η Σοφία Μιχοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και συμμετείχε σε σεμινάρια με τον Tatsumi Hijikata στο Τόκιο και με τον Peter Brook στο Παρίσι, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο ιδρυτής του Θεάτρου «Άττις» και διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης, Θεόδωρος Τερζόπουλος.

Η Σοφία Μιχοπούλου από το 1958 έως το 1968 συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν. Συνεργάστηκε επίσης με το Δραματικό Κέντρο Βιέννης, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και άλλους θεατρικούς οργανισμούς.

Το 1985 άρχισε τη συνεργασία της με το Θέατρο Άττις και τον Θεόδωρο Τερζόπουλο, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους: την Αγαύη στις Βάκχες του Ευριπίδη, τη Μήδεια στο Μήδειας Υλικό του Χ. Μύλλερ, τον Δαρείο στους Πέρσες του Αισχύλου, την Κορυφαία στον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου, την Ύδρα στον Ηρακλή του Χ. Μύλλερ, την Μπέκμπικ στο Χρήμα του Μ. Μπρεχτ, την Ευρώπη στους Επίγονους του Αισχύλου, τη Γυναίκα στο Νανούρισμα του Σ. Μπέκετ, την Κριστίν στη Mademoiselle Julie του Α. Στρίντμπεργκ και άλλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Συναυλίες Λατρευτικής Μουσικής στο Μουσείο της Ακρόπολης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα