ΑΘΗΝΑ
11:06
|
02.05.2024
O Σαουδάραβας αξιωματούχος θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, τις στενές διμερείς σχέσεις σε Άμυνα, Οικονομία και επενδύσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ στην Αθήνα θα έχει αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως η επίσκεψη αυτή είναι η δεύτερη του υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα σε διάστημα λιγότερου του ενός χρόνου, μετά από εκείνη που είχε κάνει τον Φεβρουάριο του 2021 στο Φόρουμ Φιλίας τον Φεβρουάριο.

Το ταξίδι του Σαουδάραβα αξιωματούχου στην Αθήνα γίνεται επίσης σε συνέχεια της επίσκεψης του ‘Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, μαζί με τον υπουργό ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην Σαουδική Αραβία τον περασμένο Απρίλιο και της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τον περασμένο Οκτώβριο.

Η ατζέντα των συνομιλιών

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις στον τομέα της ‘Αμυνας, της Οικονομίας και των επενδύσεων και η συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς. Επίσης, αναμένεται να εξετασθούν εις βάθος οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Κόλπου.

Η συνάντηση των δύο υπουργών έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 12:00 και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας.

Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να γίνουν γύρω στις 13:30.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα