ΑΘΗΝΑ
19:28
|
05.07.2024
Η φωτογραφία έδειχνε έναν βαλλιστικό πύραυλο να πέφτει από κάτι που φαίνεται να αναπαριστά το χέρι του Σολεϊμανί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στόχος φιλοϊρανών χάκερς έγιναν σήμερα το πρωί ο λογαριασμός twitter του Maariv και η ιστοσελίδα της Jerusalem Post.

Οι χάκερς που δεν είναι σαφές αν ήταν από το Ιράν, ή υποστηρικτές της χώρας από το εξωτερικό, αντικατέστησαν το περιεχόμενο των συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης με μια φωτογραφία ενός μοντέλου πυρηνικής εγκατάστασης της Dimona να ανατινάζεται και το κείμενο «Είμαστε κοντά σας, εκεί που δεν το περιμένετε» στα αγγλικά και εβραϊκά.

Η φωτογραφία έδειχνε έναν βαλλιστικό πύραυλο να πέφτει από κάτι που φαίνεται να αναπαριστά το χέρι του διοικητή της επίλεκτης ομάδας Quds του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) Κάσεμ Σολεϊμανί, από την δολοφονία του οποίου, από τις ΗΠΑ, έκλεισαν δύο χρόνια το βράδυ της Κυριακής.

Το tweet με τη φωτογραφία στον λογαριασμό Twitter του Maariv έχει έκτοτε αφαιρεθεί, καθώς και ένα retweet ενός λογαριασμού με το όνομα @ShiaEagle που περιλάμβανε μια φωτογραφία του Σολεϊμανί και του διοικητή των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης (PMF) Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις (ο οποίος δολοφονήθηκε μαζί με τον Σολεϊμανί). Ο λογαριασμός @ShiaEagle, που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2021, έχει πλέον καταργηθεί από το tweet με τη φωτογραφία στον λογαριασμό του Maariv στο Twitter, καθώς και ένα retweet ενός λογαριασμού με το χερούλι @ShiaEagle που περιείχε μια απεικόνιση του Σολειμάνι και του διοικητή των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης (PMF) Αμπού Μαχντί αλ-Μουχάντις (ο οποίος δολοφονήθηκε μαζί με τον Σολειμάνι).

Ο λογαριασμός @ShiaEagle, που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2021, έχει έκτοτε επίσης ανασταλεί.
Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που η Jerusalem Post γίνεται στόχος φιλο-ιρανικών χάκερς.

Τον Μάιο του 2020, κατάφεραν να αντικαταστήσουν την αρχική σελίδα του ιστότοπου με μια απεικόνιση του Τελ Αβίβ να καίγεται, με τον τότε πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να κολυμπά προς ένα σωσίβιο, και λεζάντα «Να είστε έτοιμοι για μια μεγάλη έκπληξη». Στο στόχαστρο της επίθεσης μπήκαν τότε και αρκετές ακόμα ισραηλινές ιστοσελίδες.

Πηγή: Jerusalem Post

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Και τρίτη γάτα ακρωτηριασμένη-Αντιδράσεις από φιλοζωικά σωματεία

Disiecta Membra #20: Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις

Δύο σεισμοί ανοιχτά της Κρήτης

Ζακύνθος: 12 συλλήψεις μετά από αιματηρή συμπλοκή σε κλαμπ στο Λαγανά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα