ΑΘΗΝΑ
06:27
|
05.07.2024
Το 70% των κρουσμάτων, αλλά και το 70% των εισαγωγών στα νοσοκομεία οφείλονται στην Όμικρον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα ο ΕΟΔΥ, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για αριθμό που θα προσεγγίζει τις 50.000, καθώς τα στοιχεία μέχρι τις 10.30 το πρωί ανέφεραν 30.000 νέες μολύνσεις..

Υπενθυμίζεται ότι το έως τώρα ρεκόρ κρουσμάτων είχε καταγραφεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 40.560 μολύνσεις.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική με το ποσοστό θετικότητας των rapid test να εκτοξεύεται, ενώ και στα μοριακά τεστ τα ποσοστά είναι μεγάλα με επτά στα δέκα, σε διαγνωστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης να είναι θετικά.

Ταυτόχρονα, η μετάλλαξη Όμικρον έχει επικρατήσει όπως όλα δείχνουν και στη χώρα μας με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη να ανακοινώνει χθες Δευτέρα ότι το 70% των κρουσμάτων, αλλά και το 70% των εισαγωγών στα νοσοκομεία οφείλονται στην Όμικρον.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας το πρωί στο MEGA έκανε λόγο για πενταπλασιασμό του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής μέσα στις τελευταίες είκοσι ημέρες και προειδοποίησε ότι σήμερα, μόνο στην Αττική, δεν αποκλείεται να καταγραφούν ακόμα και 20.000 κρούσματα.

«Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πότε θα γίνει η κορύφωση του κύματος, αλλά φαίνεται ότι όπως εξελίσσεται μπορεί να είναι περίπου στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να έρθει και πιο γρήγορα, γιατί έχει γρήγορη εξέλιξη» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ινδία: Η ατμοσφαιρική ρύπανση αιτία για το 7% των θανάτων στις μεγάλες πόλεις

ΕΦΕΤ: Άμεση ανάκληση παρτίδας με κατεψυγμένες γαρίδες

Ρώσοι επιστήμονες ανέπτυξαν νέες ουσίες για τη θεραπεία του καρκίνου

Αυστραλία: Διατάχθηκε απόρριψη των αποθεμάτων τράπεζας σπέρματος- Μπέρδεψαν τα δείγματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα