ΑΘΗΝΑ
07:35
|
02.05.2024
Η απόφαση ελήφθη καθώς οι ΗΠΑ πλήττονται από ένα νέο κύμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα διπλασιάσει, σε 20 εκατομμύρια από 10 εκατομμύρια, την παραγγελία της για το φάρμακο κατά της Covid της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε πως πρόκειται για σημαντική αύξηση των διαθέσιμων φαρμάκων έναντι της πανδημίας covid-19 που ξεπερνά τα 10 δισ. δολάρια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεδριάζει απόψε με την ομάδα του που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, καθώς οι ΗΠΑ πλήττονται από ένα νέο κύμα.

Τι είναι το Paxlovid

Το χάπι κατά της Covid-19 του αμερικανικού κολοσσού εγκρίθηκε εκτάκτως στις 22 Δεκεμβρίου από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Το αντιιικό φάρμακο θα μπορεί να χορηγείται στους ασθενείς υψηλού κινδύνου ηλικίας 12 ετών και άνω.

Άδεια επείγουσας χρήσης στο χάπι της Pfizer για την covid-19 | Virus.com.gr

Το φάρμακο της Pfizer, που διατίθεται με την εμπορική ονομασία Paxlovid, είναι ένας συνδυασμός δυο χαπιών που λαμβάνεται δυο φορές ημερησίως επί πέντε ημέρες, μόλις γίνει η διάγνωση και εντός πέντε ημερών μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων, αναφέρει η FDA.

Το χάπι της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας επιτρέπει τη μείωση κατά 88% των νοσηλειών και των θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου όταν λαμβάνεται τις πέντε πρώτες ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, σύμφωνα με κλινικές δοκιμές.

Οι αμερικανικές αρχές ενέκριναν εκτάκτως επίσης φάρμακο της φαρμακοβιομηχανίας Merck για τους ενήλικες υψηλού κινδύνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες συλλήψεις και χημικά στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα