ΑΘΗΝΑ
15:45
|
19.04.2024
Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος αναφορικά με την τηλεκπαίδευση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Kontra 24, που παρουσιάζει η Αναστασία Γιάμαλη, ο Ν. Γιαννόπουλος τόνισε πως ενώ σε μια σειρά χωρών εφαρμόζεται η τηλεκπαίδευση, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Ο, στην Ελλάδα η λέξη δεν ακούστηκε καν από τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Υγείας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τους που παραχώρησαν την Τετάρτη 4/1. Κι αυτό διότι το υπουργείο δεν διαθέτει πια πλατφόρμα για να διεξαχθεί τηλεκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Γιαννόπουλος επισήμανε πως μετά την καταδικαστική απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δεν υπάρχει πια κάποια συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρείας Cisco. Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος τόνισε πως η Ν. Κεραμέως δεν μπορεί πλέον να κρύβει το γεγονός αυτό από τη δημόσια συζήτηση, αν και η ίδια το προσπαθεί με κάθε τρόπο.

Ο Ν. Γιαννόπουλος υπενθύμισε πως η απόφαση της Αρχής αναφέρει ρητά πως η εταιρεία Cisco, λόγω του ότι υπάγεται στο αμερικανικό Δίκαιο, δεν είναι σε θέση να προσφέρει επαρκή προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της. Επιπλέον, σημείωσε πως από τη στιγμή που κατέρρευσε η συγκεκριμένη συμφωνία, το υπουργείο Παιδείας δεν έκανε καμία ενέργεια προκειμένου να ενισχύσει τα σχολεία της χώρας ως προς το εργαλείο της τηλεκπαίδευσης.

Όλόκληρο το βίντεο:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα