ΑΘΗΝΑ
11:39
|
16.04.2024
Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους ειδικούς εκπροσώπους Τουρκίας και Αρμενίας θα γίνει στην Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Μόσχα στις 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους ειδικούς εκπροσώπους Τουρκίας και Αρμενίας με στόχο την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων έπειτα από τις περσινές συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την ισχυρή στήριξη της Τουρκίας στον αζερικό στρατό.

Η ανακοίνωση εξεδόθη απόψε από το τουρκικό υπουργείου Εξωτερικών μερικές ώρες αφότου είχε αναγγείλει την εξέλιξη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τονίζοντας πως ένας οδικός χάρτης θα πρέπει να καταστρωθεί ώστε να οδηγήσει στην ομαλοποίηση των σχέσεων. Πρόσθεσε δε με νόημα πως η Τουρκία κάνει τα βήματα με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία σε στενή συνεννόηση και συντονισμό με το Αζερμπαϊτζάν.

Αρμενία και Τουρκία υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία το 2009 για αποκατάσταση σχέσεων και άνοιγμα των κοινών τους συνόρων μετά από δεκαετίες αλλά η συμφωνία ποτέ δεν επικυρώθηκε από τα κοινοβούλια αμφοτέρων χωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα