ΑΘΗΝΑ
04:00
|
19.04.2024
Αρνείται ότι έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον πολιτικών ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη δήλωσε ότι είναι καλό που η χώρα του απέκτησε το λογισμικό παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας

Μιλώντας στο εβδομαδιαίο δεξιό περιοδικό Sieci, ο Γιάροσλαβ Καζίνσκι, ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) της Πολωνίας, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι οι πολωνικές υπηρεσίες ασφαλείας αγόρασαν και χρησιμοποιούν το ισχυρό λογισμικό υποκλοπής spyware από την ισραηλινή NSO.  

«Θα ήταν κακό αν οι πολωνικές υπηρεσίες δεν είχαν αυτό το είδος εργαλείου», δήλωσε ο Καζίνσκι η πλήρης συνέντευξη του οποίου πρόκειται να δημοσιευθεί στην έκδοση της Δευτέρας του Sieci, αλλά αποσπάσματα δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από την πύλη ειδήσεων wPolice.pl.

Ο Καζίνσκι σύμφωνα με τις διαρροές αναφέρει στη συνέντευξη ότι το λογισμικό Pegasus αντιπροσωπεύει μια μεγάλη τεχνολογική πρόοδο σε σχέση με τα υπάρχοντα συστήματα επιτήρησης, σημειώνοντας ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας στο παρελθόν δεν μπορούσαν να διαβάσουν κρυπτογραφημένα μηνύματα.

Ενώ παραδέχτηκε ότι η Πολωνία αγόρασε το λογισμικό από την ομάδα NSO, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί για να στοχεύσει πολιτικούς, ανέφερε το Associated Press. 

Η παραδοχή ακολουθεί μια σειρά από κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της πολωνικής κυβέρνησης σχετικά με τη χρήση του λογισμικού Pegasus για κατασκοπεία πολιτικών αντιπάλων.

Σε ένα σκάνδαλο που ονομάστηκε «Πολωνικό Γουότεργκεϊτ» από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, φέρεται ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι κατασκόπευε τον Κριστόφ Μπρέζια, μέλος του Civic Platform που συντόνιζε την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος το 2019, και τον Ρόμαν Γκίτριχ, δικηγόρο. εμπλέκονται σε υποθέσεις κατά του κόμματος PiS. 

Εικάζεται επίσης ότι θύμα παρακολούθησης έχει πέσει και υψηλόβαθμη εισαγγελέας και στέλεχος της αντιπολίτευσης.

Τους ισχυρισμούς οι οποίοι έχουν διατυπωθεί από το Citizen Lab, μια ομάδα cyber-watchdog στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, διέψευσε ο Καζίνσκι: «Δεν υπάρχει ζήτημα, δεν υπάρχει τίποτα πέρα από την υστερία της αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει υπόθεση Pegasus, καμία παρακολούθηση», αναφέρει στη συνέντευξη.

«Κανένα Pegasus, καμία υπηρεσία, καμία μυστική πληροφορία δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του 2019. Έχασαν γιατί έχασαν. Δεν πρέπει να ψάχνουν για τέτοιες δικαιολογίες σήμερα» , πρόσθεσε. 

Πηγή: Russia Today

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα