ΑΘΗΝΑ
18:40
|
05.07.2024
Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε «παιδική φλυαρία» και «ανοησίες» τις δηλώσεις Μπλίνκεν σχετικά με την αποστολή ρωσικών δυνάμεων στο Καζακστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε «παιδική φλυαρία» και «ανοησίες» τις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν σχετικά με την αποστολή ρωσικών δυνάμεων στο Καζακστάν ως μέρος του ειρηνευτικού κλιμακίου του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης Ασφαλείας (CSTO).

«Είπατε ότι ήταν Ρωσοφοβία. Και πιστεύω ότι είναι απελπισία και έλλειψη επιχειρημάτων. Ή καλύτερα, απελπισία από την έλλειψη επιχειρημάτων. Κοιτάξτε, γίνονται ερωτήσεις στους Αμερικανούς αντιπροσώπους για το Καζακστάν και έχουν μπερδευτεί. Δεν ξέρουν τι να πουν. Δείτε αυτές τις παιδικές φλυαρίες και τις ανοησίες που ξεστομίζουν», δήλωσε η Ζαχάροβα στο Soloviev Live στο Youtube.

Ο Μπλίνκεν είχε προηγουμένως εκφράσει τις ανησυχίες του για την απόφαση του CSTO να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στο Καζακστάν, σημειώνοντας ότι «ένα μάθημα από τη σύγχρονη ιστορία είναι πως όταν οι Ρώσοι είναι στο σπίτι σου, είναι μερικές φορές δύσκολο να τους κάνεις να φύγουν», με το Λευκό Οίκο να επιβεβαιώνει το Σάββατο πως οι δηλώσεις του αντανακλούν την επίσημη θέση των ΗΠΑ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μπλίνκεν «αστεία για τις τραγικές εξελίξεις στο Καζακστάν με έναν βαρετό τρόπο, που είναι τυπικός για εκείνον».

«Το να συνεχίζουν να λένε ψέμματα και να είναι υποκριτές σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι πλέον εφικτό από τη στιγμή που οι ΗΠΑ βλέπουν εχθροπραξίες, άτομα οπλισμένα με στρατιωτικού τύπου όπλα, όχι αυτοάμυνας, άτομα που έχουν χτυπηθεί, επιδρομείς…», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, ενώ έκανε λόγο για δεκάδες αιτήματα από Ρώσους πολίτες στο Καζακστάν προς τις ρωσικές αρχές να τους φέρουν πίσω, καθώς και πολλές ανησυχητικές αφηγήσεις για τα γεγονότα στη χώρα από αυτούς.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ: Καινοφανής πρακτική η έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη

Οργή Μπορέλ για την επίσκεψη Όρμπαν στη Μόσχα

Φον ντερ Λάιεν: Απάντηση μετά από 2 μήνες στην επιστολή Μητσοτάκη για την ακρίβεια

Σύνοδος κορυφής για τις τρεις άτακτες χώρες του Σαχέλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα