ΑΘΗΝΑ
13:25
|
06.05.2024
Ο πρώην επικεφαλής της επιτροπής εθνικής ασφάλειας του Καζακστάν, συνελήφθη από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου με την κατηγορία της προδοσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Καρίμ Μασίμοφ, πρώην επικεφαλής της επιτροπής εθνικής ασφάλειας του Καζακστάν, συνελήφθη από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου με την κατηγορία της προδοσίας.

Η επιτροπή ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ξεκίνησε προανάκριση εναντίον του αλλά και άλλων προσώπων την Πέμπτη με την υποψία εσχάτης προδοσίας, μετά τις βίαιες διαδηλώσεις στη χώρα. «Ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής, Κ.Κ. Μασίμοφ και άλλοι συνελήφθησαν την ίδια ημέρα ως ύποπτοι για τη διάπραξη αυτού του εγκλήματος και προφυλακίστηκαν», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας γνωστοποίησε πως περισσότεροι από 4.200 έχουν τεθεί υπό κράτηση κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, με ορισμένους από αυτούς να είναι ξένοι πολίτες: «Συνολικά 4.266 άτομα οδηγήθηκαν στην αστυνομία. Σε ένα από τα χωριά της Περιφέρειας Αλμάτι, περισσότερα από 100 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι πολίτες γειτονικής χώρας».

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα