ΑΘΗΝΑ
01:03
|
07.05.2024
Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καταγγέλλουν την επικείμενη ουσιαστική διακοπή της λειτουργίας του και τη μετατροπή του αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καταγγέλλουν την επικείμενη ουσιαστική διακοπή της λειτουργίας του και τη μετατροπή του αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Κώστας Αρβανίτης, μαζί με τους Βουλευτές του κόμματος Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Ζαχαριάδη, βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο Νοσοκομείο, όπου ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους αλλά και τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Κατά τους εργαζόμενους, η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται να προστεθεί σε μια πολυετή προσπάθεια λειτουργικής υποβάθμισης του συγκεκριμένου νοσοκομείου, όπως επίσης έρχεται ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν από το άνοιγμα των σχολείων από την κυβ΄ερνηση, παρά τους φόβους και τις σαφείς προειδοποιήσεις τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και των επιστημόνων.

«Με την πράξη της αυτή η Κυβέρνηση προχωρά σε μια ακόμη υποβάθμιση του ΕΣΥ σε μια από τις κρισιμότερες φάσεις της πανδημίας. Μια απόφαση εξοργιστική και ακατανόητη που δεν πρέπει να εφαρμοστεί αλλά να αποσυρθεί αμέσως. Οι οικογένειες της περιοχής έχουν ανάγκη ένα χρήσιμο και λειτουργικό νοσοκομείο για τα παιδιά τους, το ΕΣΥ στην Αττική δεν μπορεί να επιβαρυνθεί κι άλλο με κλείσιμο μιας μονάδας που έχει ήδη συμβάλει αποφασιστικά στην εκστρατεία εμβολιασμού, ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που οι εργαζόμενοί του στηρίζουν ενεργά το εμβολιαστικό πρόγραμμα όχι μόνο με την καθημερινή τους δουλειά, αλλά και με εργασίες δημοσιεύσεις και καμπάνιες», δήλωσε ο Κώστας Αρβανίτης.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν από την πλευρά της Διοίκησης η Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Ευσταθία Κατοίκου, και από την πλευρά των εργαζομένων ο Ηλίας Λιόλιος, Πρόεδρος των Εργαζομένων, ο Δ/ντής Παιδιατρικής Κων/νος Παπατζίμας, η διευθύντρια Ορθοπαιδικού Ιωάννα Πασπάτη, μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πεντέλης στην περιοχή αλλά και μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης του Κόμματος.

Πηγή: Αυγή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα