ΑΘΗΝΑ
19:52
|
18.05.2024
Η Ουάσινγκτον έστειλε προειδοποίηση προς την Τεχεράνη για σοβαρές συνέπειες σε οποιαδήποτε εχθρική πράξη προς οποιονδήποτε υπήκοο των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουάσινγκτον έστειλε προειδοποίηση προς την Τεχεράνη για σοβαρές συνέπειες σε οποιαδήποτε εχθρική πράξη προς οποιονδήποτε υπήκοο των ΗΠΑ, μετά την επιβολή κυρώσεων από το Ιράν σε Αμερικανούς πολίτες για εμπλοκή τους στη δολοφονία Σολεϊμανί.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε εχθρική πράξη που στοχεύει οποιονδήποτε υπήκοό μας, μετά την επιβολή νέων κυρώσεων από την Τεχεράνη κατά 52 Αμερικανών πολιτών.

«Χθες, το Ιράν επέβαλε κυρώσεις σε 52 Αμερικανούς. Το κάνουν καθώς οι πολιτοφυλακές του Ιράν συνεχίζουν να επιτίθενται στα αμερικανικά στρατεύματα στη Μέση Ανατολή κι ενώ οι Ιρανοί αξιωματούχοι απειλούν να εκτελέσουν τρομοκρατικές επιχειρήσεις εντός των ΗΠΑ και οπουδήποτε στον κόσμο», είπε ο Σάλιβαν σε δήλωσή του. «Θα εργαστούμε με τους αυμμάχους μας και τους εταίρους μας ώστε να αποτρέψουμε και να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε επιθέσεις γίνουν από το Ιράν. Σε περίπτωση που το Ιράν επιτεθεί σε οποιονδήποτε υπήκοό μας, συμπεριλαμβανομένων των 52 ατόμων που ονοματίστηκαν χθες, η Τεχεράνη θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες», κατέληξε.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα