ΑΘΗΝΑ
16:24
|
24.04.2024
Ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν υπουργικές εξουσίες προκειμένου να διαταχθεί, εκ νέου, η απομάκρυνσή του από τη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, κέρδισε εντυπωσιακά τον «πρώτο γύρο» της μάχης για να παραμείνει στην Αυστραλία, καθώς το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας ακύρωσε σήμερα την απόφαση της Κοινοπολιτείας να ακυρώσει τη βίζα του και διέταξε την άμεση απελευθέρωσή του.

Αυτό σημαίνει ότι ο Νο 1 του παγκόσμιου τένις, θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στην Αυστραλία και να του επιστραφεί το διαβατήριό του, ενώ το δικαστήριο διέταξε να πληρωθούν και τα δικαστικά του έξοδα.

Ωστόσο, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί την Αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποίησε ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν υπουργικές εξουσίες προκειμένου να διαταχθεί η απομάκρυνσή του από τη χώρα, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του για τρία χρόνια, από τη δυνατότητα να επισκεφτεί την Αυστραλία.

Με την αυστραλιανή κυβέρνηση να αντιμετωπίζει μια ταπεινωτική ήττα, ο δικηγόρος Κρίστοφερ Τραν ενημέρωσε τον δικαστή ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ μπορεί να παρέμβει με εκτελεστικές εξουσίες, θέτοντας ξανά εν αμφιβόλω τη συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο Australian Open που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Αυστραλίας για τη μετανάστευση, ο υπουργός έχει εξαιρετικές εξουσίες και διακριτική ευχέρεια να ακυρώσει τις βίζες για οποιονδήποτε λόγο. Ο κ. Τραν δεν διευκρίνισε τους λόγους βάσει των οποίων θα μπορούσε να ακυρωθεί ξανά η βίζα του Τζόκοβιτς.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο — ο οποίος είναι ανεμβολίαστος — πίστευε ότι είχε λάβει επιτυχώς ιατρική εξαίρεση για να εισέλθει στη χώρα, αλλά τα πράγματα περιπλέχτηκαν όταν έφτασε στη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, προσβλήθηκε από τον Covid-19 τον Δεκέμβριο, κάτι που αποτέλεσε τη βάση για την αίτησή του για ιατρική εξαίρεση. Ωστόσο, υπήρξε σύγχυση σχετικά με το εάν η μόλυνση από τον ιό τους τελευταίους έξι μήνες ήταν ένας έγκυρος λόγος για να λάβει εξαίρεση από τον εμβολιασμό.

Εντωμεταξύ αισθήματα χαράς κυριάρχησαν στα μέλη της σερβοαυστραλιανής κοινότητας που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση, με τους περίπου 100 υποστηρικτές του σταρ του τένις που πέρασαν μέρες έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο πιστεύεται ότι κρτούνταν, να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Με πληροφορίες από Fox Sports, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα