ΑΘΗΝΑ
10:15
|
19.05.2024
Με κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των σχολείων για το 2022 στο Ηράκλειο και τα Χανιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις εκπαίδευσης πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου και των Χανίων, αντιδρώντας στα ανεπαρκή, όπως τα χαρακτηρίζουν, μέτρα της κυβέρνησης για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τη 1 μέχρι τις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Χανίων στη 1:30 το μεσημέρι. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και η ΕΛΜΕ Χανίων.

«Στο ίδιο έργο θεατές βρεθήκαμε, μετά τις δηλώσεις του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις στις 10 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση επιλέγει ξεκάθαρα για μία ακόμη φορά, να στείλει μαθητές και εκπαιδευτικούς ανοχύρωτους πίσω στα σχολεία», αναφέρει ο ΣΕΠΕ Χανίων.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν και οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου στη 13:30 στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης ενώ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι.

Πέρα από τους εκπαιδευτικούς, σύλλογοι των οποίων με ανακοινώσεις έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στα μέτρα, αντιδράσεις υπάρχουν και από την πλευρά των γονέων. Δεκάδες σύλλογοι γονέων από σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν εκδώσει ανακοινώσεις, τονίζοντας ότι τα μέτρα θεωρούνται ανεπαρκή και ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Μάλιστα, προχωρούν και σε κινητοποιήσεις, καθώς σήμερα, Δεύτερα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ηρακλείου, ενώ αύριο, Τρίτη 11 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν στο Ηράκλειο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

ΠΗΓΗ: EΦ. ΣΥΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα