ΑΘΗΝΑ
13:46
|
25.04.2024
Αναδίπλωση της κυβέρνησης με το «καλημέρα» με χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε καραντίνα και άρνηση για αλλαγή του πρωτοκόλλου 50+1.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναδίπλωση της κυβέρνησης με το «καλημέρα» και αφού αρχικά επέδειξε ιδιαίτερη χαλαρότητα στο άκουσμα της είδησης πως έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα περίπου 6.500 εκπαιδευτικοί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε πρώτη φάση, ανακοίνωσε 850 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ενώ λίγο αργότερα, κάτω από την τεράστια πίεση, το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό πως προχωρά σε 4.784 προσλήψεις «προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορονοϊού».

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με την ανάληψη των καθηκόντων τους τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης στην απαιτητική συγκυρία της πανδημίας.

Θυμίζουμε πως σήμερα οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία με τους γονείς να ανησυχούν και την εκπαιδευτική κοινότητα να βρίσκεται επί ποδός.

Έκκληση Φίλη

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκη Φίλης», σχολίασε πως η κυβέρνηση πανηγυρίζει «ότι με τα self test βρέθηκαν 16.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί σε κόβιντ! Το γεγονός ότι βρέθηκαν τώρα τόσες χιλιάδες θετικά κρούσματα, επιβεβαιώνει ότι ο ΕΟΔΥ δεν κάνει ιχνηλάτηση (έχει πέσει στο 1% των κρουσμάτων!) και δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας μεταφέρουν χωρίς να το γνωρίζουν τον ιό στην κοινωνία».

Τέλος, απεύθυνε ξανά έκκληση «να επανεξετάσει την ακατανόητη απόφασή της, να καταργήσει το αντιεπιστημονικό «50%+1» για το κλείσιμο του τμήματος και να προχωρήσει στη λήψη των μέτρων που έχουν προταθεί από τους φορείς των εκπαιδευτικών και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι θριαμβολογίες οδηγούν σε κακές αποφάσεις. Ακούει κανείς στην κυβέρνηση; Αντιλαμβάνονται ότι από σήμερα επικρατεί εικόνα απορρύθμισης στα σχολεία; Ή εκτελούν όλοι το σχέδιο της “ανοσίας της αγέλης”»;

Πηγές: ΣΚΑΪ, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα