ΑΘΗΝΑ
22:39
|
21.06.2024
Προωθείται ως την Παρασκευή η επίτευξη μίας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Κίνας και χωρών Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησαν σήμερα πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα οι υπουργοί Εξωτερικών Σαουδικής Αραβίας, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν και ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, (GCC), Ναγίφ αλ Χάτζραχ προκειμένου να προωθήσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να προωθήσουν τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μίας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Κίνα.

Ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου μιλώντας στα σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, τόνισε πως η επίσκεψη θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων χωρών του Κόλπου με την Κίνα  με τρόπο που να εξυπηρετεί τα κοινά συμφέροντα προωθώντας την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα.

COVID-19 Illuminates the Gulf's Dilemma Between China and the US - Gulf  International Forum

Εδώ και περίπου 10 χρόνια οι αρχές της Κίνας επιδιώκουν στενότερες σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου σε όλους τους τομείς καθώς εξαρτούν ένα σημαντικό μέρος των ενεργειακών τους πόρων από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που παράγουν χώρες της περιοχής. Οι πρώτες συνομιλίες για ζώνη ελεύθερου εμπορίου με την Κίνα ξεκίνησαν το 2004 ενώ πέρσι τον Μάρτιο αναθερμάνθηκαν οι διαπραγματεύσεις με αυτόν τον στόχο.

Στο φόντο της συμφωνίας Κίνας-Ιράν

H αντιπροσωπεία των Αράβων αξιωματούχων ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Ουάνγκ Γι μήνες αφότου υπογράφηκε την άνοιξη του 2021 η 25ετής συμφωνία συνεργασίας ύψους εκατοντάδων δις. δολαρίων ανάμεσα στην Κίνα και το (ανταγωνιστικό για τις περισσότερες χώρες του Κόλπου) Ιράν .

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Νέα σφαγή αμάχων στον τάχα ασφαλή καταυλισμό αλ Μαουάσι

Σχέδιο de facto προσάρτησης τη Δυτικής Όχθης αποκαλύπτουν οι New York Times

Παραιτήθηκε στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρμόδιος για τη διένεξη Ισραήλ-Παλαιστίνης

Μέτρα αντιπυρικής θωράκισης ζητά το ΚΚΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα