ΑΘΗΝΑ
01:08
|
25.04.2024
Ο εκπρόσωπός της Μόσχας, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν με έναν ανοιχτό, ουσιαστικό και άμεσο τρόπο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κρεμλίνο βλέπει «θετικά» αποτελέσματα από τον πρώτο γύρο συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ για το Ουκρανικό ζήτημα και την ασφάλεια στην Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε χθες στη Γενεύη. Ο εκπρόσωπός της Μόσχας, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν με έναν ανοιχτό, ουσιαστικό και άμεσο τρόπο.

Ο ίδιος ωστόσο επεσήμανε ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο αισιοδοξίας, εκτιμώντας ότι είναι πολύ νωρίς για να προεξοφληθεί η κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Η Μόσχα, είπε, δεν θέτει προθεσμίες, αλλά δεν θα μείνει ικανοποιημένη από μια «ατελείωτη παράταση αυτής της διαδικασίας».

Όπως δήλωσε ο Πεσκόφ, η κατάσταση θα ήταν πιο ξεκάθαρη έπειτα από δύο επιπλέον γύρους συνομιλιών οι οποίοι αναμένεται να γίνουν με το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες αυτή την Τετάρτη, καθώς και με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) την Πέμπτη στη Βιέννη.

Πάντως με μία πρώτη ματιά, οι διαπραγματευτές της Ρωσίας και των ΗΠΑ δεν έδωσαν κάποια ένδειξη ότι γεφυρώνουν τις διαφορές τους κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων μετά τον πρώτο γύρο των συνομιλιών στη Γενεύη.

«Δυστυχώς στο ζήτημα αυτό έχουμε μεγάλες διαφορές στις προσεγγίσεις μας βάσει αρχών. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία κατά κάποιο τρόπο έχουν διαφορετική αντίληψη για το τι πρέπει να γίνει», είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της, η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν δήλωσε χθες μετά το πέρας των συνομιλιών με τον Ριαμπκόφ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να απορρίψουν τις προτάσεις ασφαλείας που δεν έχουν αποτέλεσμα και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να ακυρώσει την πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ: EΦ. ΣΥΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα