ΑΘΗΝΑ
14:04
|
04.05.2024
Το αρχιτεκτονικό σχέδιο του Μεγάρου ανέλαβε το γραφείο Doxiadis Assossiates σε χώρο που παραχωρεί το δημόσιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε απόψε, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», η επίσημη παρουσίαση του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού με εξ ολοκλήρου δαπάνη του δισεκατομμυριούχου Σπύρου Λάτση.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου στην σύντομη παρέμβασή της εξέφρασε «χαρά και συγκίνηση» αλλά και την ευχή να καταστεί μια ακόμη εστία διαφύλαξης των πλούσιων παραδόσεών σας και της συλλογικής μνήμης.Υπενθύμισε, επίσης, ότι «ο Ποντιακός ελληνισμός μετέφερε στην Ελλάδα τον δυναμισμό του και τις αξίες του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας απηύθυνε ομιλία στην οποία αναφέρθηκε στην εποποιία του Ποντιακού Ελληνισμού, που «μετέτρεψε την καταστροφή σε θρίαμβο» διδάσκοντας πώς μια απίστευτη δοκιμασία μπορεί να μετουσιωθεί σε θέληση ζωής και δύναμη δημιουργίας.

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ανέφερε ότι «με την σύμφωνη γνώμη των επενδυτών και της κυβέρνησης, σε οικόπεδο που μας παραχωρεί η κυβέρνηση και με δαπάνη εξ ολοκλήρου του Δρ. Σπύρου Λάτση θα χτιστεί ξανά το κτίριο που θα στεγάσει τα όνειρα, τις ελπίδες και τον πανάρχαιο πολιτισμό των Ποντίων».

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο του Μεγάρου ανέλαβε αφιλοκερδώς το γραφείο Doxiadis Assossiates. Σύμφωνα με το δήμαρχο, το αίτημα προς το γραφείο Δοξιάδη ήταν να δημιουργήσουν ένα κτήριο που θα συμβολίζει βαθύτατα τον Πόντο, στην όψη και στο σχεδιασμό του, πέρα από τη χρήση του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Απεβίωσε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα