ΑΘΗΝΑ
01:03
|
21.09.2024
Ο Τζορτζ Τσούνης είναι και επίσημα πλέον πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζορτζ Τσούνης είναι και επίσημα πλέον πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα μετά από την επιτυχή ακρόασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Ποιος είναι ο Τζορτζ Τσούνης

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τσούνης, έχει εκτεταμένη εμπειρία στον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ισχυρή παρουσία σε όλες τις βορειοανατολικές πολιτείες και συνεργάζεται με σημαντικά ονόματα του χώρου, όπως «Hilton», «Marriott» και «Intercontinental».

Μετανάστης δεύτερης γενιάς, με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία, ο Τζορτζ Τσούνης μεγάλωσε στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Θεωρείται γέννημα θρέμμα του Μεγάλου Μήλου, της πόλης στην οποία μεγάλωσε και σπούδασε, ξεκινώντας από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και, στη συνέχεια, αποκτώντας πτυχίο νομικής από το St. John’s University. Αμέσως μετά τις σπουδές του, εργάστηκε στη μεγαλύτερη νομική εταιρεία του Λονγκ Άιλαντ, ενώ μέχρι και σήμερα συνεχίζει να μένει στη συγκεκριμένη περιοχή με τη γυναίκα του Όλγα και τα τρία παιδιά τους.

Ο κ. Τσούνης είναι στον κατάλογο των χορηγών του Δημοκρατικού Κόμματος. Αξίζει δε να επισημανθεί η μακροχρόνια σχέση που διατηρεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν, καθώς στην προεκλογική μάχη του 2012 είχε διατελέσει πρόεδρος των «Ελληνοαμερικανών για τους Ομπάμα-Μπάιντεν».

Σκιές ανικανότητας

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Οκτώβριο Αμερικανοί πρώην διπλωμάτες είχαν ασκήσει δριμεία κριτική στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, για την επιλογή Τσούνη, θυμίζοντας πόσο ακατάλληλος είχε αποδειχθεί το 2014 να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Όσλο της Νορβηγίας, διορισμός που θεωρείται από τους πιο εύκολους και λιγότερο απαιτητικούς για τους διπλωμάτες καριέρας. 

Πηγές: Το Βήμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Κλιμακώνεται η ένταση στον Λίβανο: Δεκάδες θέσεις της Χεζμπολάχ έπληξε το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα