ΑΘΗΝΑ
13:49
|
20.09.2024
Για αληθινό κίνδυνο ένοπλης συμπλοκής επί ευρωπαϊκού εδάφους έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του NATO.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για αληθινό κίνδυνο ένοπλης συμπλοκής επί ευρωπαϊκού εδάφους έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά από τη συνάντηση  που είχαν στα κεντρικά του NATO οι υπουργοί Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο Νορβηγός αξιωματούχος κατηγόρησε τη Ρωσία για επιθετική στάση απέναντι στην Ουκρανία και ανέφερε πως το NATO μπορεί να αναπτύξει περισσότερα στρατεύματα στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας.

«Εάν για μια ακόμα φορά η Ρωσία χρησιμοποιεί βία έναντι της Ουκρανίας και προχωρήσει σε νέα εισβολή στην Ουκρανία, τότε θα πρέπει να εξετάζουμε σοβαρά την ενίσχυση της παρουσίας μας στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας», είπε ο Στόλτεντμπεργκ.

Συμπλήρωσε δε πως το ΝΑΤΟ σέβεται τις ανησυχίες της Μόσχας, η οποία όμως πρέπει να σεβαστεί κι αυτή το δικαίωμα εθνικά κυρίαρχων κρατών να αποφασίζουν για την ένταξή τους η μη σε έναν οργανισμό συλλογικής ασφάλειας όπως το ΝΑΤΟ.

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε πως «υπάρχει αληθινός κίνδυνος για ένοπλη σύγκρουση στην Ευρώπη», υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως το NATO θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει κάτι τέτοιο. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα