ΑΘΗΝΑ
19:24
|
18.05.2024
Προβλέπονται σκληρές κυρώσεις, σε βάρος ανώτατων και ανώτερων Ρώσων αξιωματούχων, στρατιωτικό εξοπλισμό της Ουκρανίας και οικονομική βοήθεια μισού δισ. δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νομοσχέδιο με στόχο την επιβολή νέων κυρώσεων στον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και άλλους ανώτερους  κυβερνητικούς, στρατιωτικούς αξιωματούχους  και τραπεζίτες παρουσίασαν απόψε 25 Δημοκρατικοί γερουσιαστές με πρόφαση την υπεράσπιση, όπως ισχυρίστηκαν, της «εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας».

Το νομοσχέδιο, που αποκαλείται «Προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας»  (Defending Ukraine Sovereignty Act) και ρίχνει νέο λάδι στη φωτιά της γεωπολιτικής κόντρας, προβλέπει επίσης επιπλέον οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία σε περίπτωση ρωσικής εισβολής ύψους μισού δις. δολαρίων. Επιπλέον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ καλείται να εξετάσει κάθε διαθέσιμο και κατάλληλο μέτρο προκειμένου να διασφαλίσει πως ο ρωσο-γερμανικός αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2  δεν θα γίνει λειτουργικός.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Ξένων Σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ που συμμετείχε στην ομάδα υποστηρικτών του νομοσχεδίου μαζί με τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών, Τσακ Σούμερ,  υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί έμπρακτη ένδειξη της απόφασης του αμερικανικού κογκρέσου να μην μείνει θεατής «με σταυρωμένα χέρια» σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα