ΑΘΗΝΑ
14:26
|
19.05.2024
Συζητήθηκαν ακόμη οι εξελίξεις στο Καζακστάν, τη Λιβύη και τη Συρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτενή τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε στον Ρώσο ομόλογό του τις πάγιες ελληνικές θέσεις, ενώ συζητήθηκαν ακόμη οι εξελίξεις στο Καζακστάν, τη Λιβύη και τη Συρία, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Η σημερινή επικοινωνία των Δένδια – Λαβρόφ πραγματοποιήθηκε με φόντο τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρωσίας – ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για το ζήτημα των εγγυήσεων ασφαλείας. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση, από το 2019, ανάμεσα σε αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου από το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία. Οι δύο πλευρές αναμένεται να ανταλλάξουν τις ανησυχίες τους σχετικά με θέματα της περιφερειακής  ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Μισούστιν, μετά και την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία και τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις 8 Δεκεμβρίου στο Σότσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο μετά την επίθεση

Συνετρίβη απόπειρα πραξικοπήματος στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Κεραμέως: Μετά τις Ευρωεκλογές η επέκταση της επιστολικής στις εθνικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα