ΑΘΗΝΑ
13:59
|
30.06.2026
Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι πλέον κατηγορούμενος με βαρύτατο κατηγορητήριο μετά από κλήτευση που έλαβε από την Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κώστας Βαξεβάνης, το αίτημα του οποίου να εξεταστεί ως μάρτυρας απέρριψε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis, είναι πλέον κατηγορούμενος με βαρύτατο κατηγορητήριο μετά από κλήτευση που έλαβε από την Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ειδική ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου που ερευνά την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η ανακρίτρια αρεοπαγίτης του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, καλεί τον Κώστα Βαξεβάνη να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου ως κατηγορούμενος για τις πράξεις:

  • Της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή.
  • Της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα.
  • Της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή.
  • Της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Υπενθυμίζεται πως της απολογίας Βαξεβάνη προηγήθηκε η κλήση σε απολογία, από την ανακρίτρια, της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, για την ερευνητική της δουλειά στην υπόθεση Novartis.

Πηγές: Το Βήμα, Dikastiko.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προβάδισμα της Φουτζιμόρι στο Περού, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης

Σχέδιο-τομή για την άμυνα της Βρετανίας με έμφαση στα drones και φόντο πολιτικές αναταράξεις

Παραιτήθηκε και ο Βασίλης Χιώτης από τον ΣΚΑΪ

Την πολεμοκάπηλη πολιτική ΗΠΑ και Ιαπωνίας καταγγέλλει η Βόρεια Κορέα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα