Ο πρωθυπουργός μας, έχει ανάγει την αποτελεσματικότητα σε δόγμα, σε κριτήριο της νομιμότητας. Είναι νόμιμο να απολύεται κόσμος επειδή δεν κάνει εμβόλιο; Ναι απαντάει ο πρωθυπουργός. Αν έτσι θα αναγκαστούν περισσότεροι να εμβολιαστούν, τότε κανένα πρόβλημα.
Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτό το δόγμα φυσικά, ωστόσο ας ακολουθήσουμε για λίγο τη συλλογιστική του πρωθυπουργού, σε σχέση με τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, δηλαδή με τον ξυλοδαρμό του καθηγητή – κατηγορουμένου για ουκ ολίγα, σοβαρά αδικήματα.
Μέχρι και την ημέρα του ξυλοδαρμού υπήρχε ένα πειθαρχικό για το οποίο κανείς δεν έκανε το παραμικρό εδώ κι ένα χρόνο. Ο πρύτανης περίμενε τον ανώτατο δικαστικό, ο ανώτατος δικαστικός ίσως περίμενε να τελειώσει η πανδημία και πάει λέγοντας. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, η οποία συνηθίζει να πέφτει σε τέτοιες… κακοτοπιές για να το πούμε ευγενικά, παρότι είχε ενημερωθεί αρμοδίως επέλεγε τον συγκεκριμένο ακαδημαϊκό για διοικητικά συμβούλια, δεδομένης της προσήλωσής της στην αριστεία.
Έχουμε λοιπόν και λέμε: μια ΕΔΕ η οποία είχε κολλήσει και διάφορες τοποθετήσεις σε κρατικούς οργανισμούς θα είχαν μείνει στην παρούσα κατάσταση. διόλου τιμητική για τον πρύτανη και για την υπουργό μας, αν αυτοί οι περίεργοι (το λιγότερο) τύποι δεν την είχαν «πέσει» στον ύποπτο (το λιγότερο) καθηγητή.
Άρα, με την Μητσοτάκεια λογική περί νομιμότητας, η κυβέρνηση οφείλει να τους ευχαριστήσει αυτούς τους «περίεργους» τύπους.
Κατά τα λοιπά, επειδή πολλές συμπτώσεις μαζεύονται (και εμείς είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται απλώς και μόνο για συμπτώσεις) μήπως να ξαναψαχτούν στο Μέγαρο Μαξίμου; Φυσικά, οι φιλίες δεν ποινικοποιούνται, αλλά πολλά σύννεφα μαζεύονται γύρω από πολλούς φίλους, πολλών κοντινών προσώπων του πρωθυπουργού. Κρίμα θα ήταν για τον κ. Μητσοτάκη και για το διόλου τιμημένο οικογενειακό του όνομα, να καταφέρει να πνιγεί σε βούρκο ακόμα βαθύτερο από εκείνον του πατέρα του.