ΑΘΗΝΑ
07:13
|
26.04.2024
«Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν έχει πάτο», τονίζει η ΟΕΝΓΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατέθεσε σήμερα το πρωί το υπουργείο Υγείας, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Παίδων Πεντέλης.

Συνεχίζοντας την καταστολή σε βάρος των γιατρών του νοσοκομείου που αντιδρούν στην αναστολή των εφημεριών και τη μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην αγωγή με το προκλητικό πρόσχημα της διασφάλισης της δημόσιας υγείας, εν μέσω πανδημίας.

«Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν έχει πάτο», τονίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλοντας την προσφυγή στη δικαιοσύνη και σημειώνει: «Μόνο οργή προκαλεί η επίκληση από την κυβέρνηση και του υπουργείου της προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεν έχουν δικαίωμα να την επικαλούνται αυτοί που παίζουν στα ζάρια την υγεία και τη ζωή μας καθημερινά, που δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών αναστέλλοντας την 24ωρη εφημερία ενός νοσοκομείου που από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα έχει εξετάσει πάνω από 11.000 παιδιά, από τα οποία 750 Covid θετικά, και έχει νοσηλεύσει μόνο στην Παιδιατρική Κλινική πάνω από 1.300 παιδιά.  Η επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση δείχνει ότι μας φοβούνται. Στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απαντάμε με δυνάμωμα των αγώνων μας».

Την αγωγή του ενάντια στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου καταγγέλλει και το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει: «Δε φτάνει που η κυβέρνηση θέτει εκτός εφημερίας ένα Νοσοκομείο που καλύπτει σοβαρές ανάγκες του παιδικού πληθυσμού, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και τους εργαζόμενους που το κρατάνε όρθιο και αγωνίζονται για να μη συρρικνωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει. Εδώ και τώρα να αποσυρθεί η αγωγή σε βάρος των εργαζόμενων του Παίδων Πεντέλης. Εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η πρότερη λειτουργία του και να αναβαθμιστεί ως πλήρες, σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο Παίδων». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα