ΑΘΗΝΑ
18:55
|
19.04.2024
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 15 συλληφθέντες για την κατάληψη του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 15 συλληφθέντες για την κατάληψη του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ που εκκενώθηκε το πρωί της Τετάρτης έπειτα από αστυνομική επιχείρηση. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Ιανουαρίου επειδή απουσίαζαν οι μάρτυρες αστυνομικοί.

Κατηγορούμενοι είναι οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών, και μεταξύ αυτών εν ενεργεία προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, που κατηγορούνται για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων. Ένας εκ των συλληφθέντων διώκεται για συνέργεια στις πράξεις της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Από νωρίς, στο πλευρό των 15 συλληφθέντων, βρέθηκε πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια της πόλης, όπου ήταν ισχυρή η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Τα νεαρά άτομα συνελήφθησαν χθες, Τετάρτη (13/1), μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα χημικά και τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, που έριξαν τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην κατάληψη του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας, που είχε ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα ως απάντηση για τη διάλυση του στεκιού στο Βιολογικό. 

Αλληλέγγυοι των συλληφθέντων πραγματοποίησαν χθες το πρωί νέα κατάληψη, στην Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών. Σήμερα έγινε νέα διαμαρτυρία έξω από την πρυτανεία του Ιδρύματος.

Πηγές: GR Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα