ΑΘΗΝΑ
02:16
|
27.09.2024
Η τραγουδίστρια του θρυλικού γυναικείου συγκροτήματος της δεκαετίας του ’60 απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή η Ρόνι Σπέκτορ, τραγουδίστρια του θρυλικού γυναικείου συγκροτήματος «The Ronettes», το οποίο μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’60 με επιτυχίες όπως το «Be My Baby», «Baby I Love You» και «Walking in the Rain».

Η σύντομη ανακοίνωση της οικογένειάς της αναφέρει ότι η Ρόνι Σπέκτορ απεβίωσε μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο. «Η Ρόνι έζησε τη ζωή της με μια λάμψη στα μάτια, με θάρρος, μια οξεία αίσθηση του χιούμορ και ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της», ανέφερε η δήλωση της οικογένειάς της. «Ήταν γεμάτη αγάπη και ευγνωμοσύνη. Ο χαρούμενος ήχος, η παιχνιδιάρικη φύση και η μαγική παρουσία της δεν θα ξεχαστούν από όσους τη γνώρισαν, την άκουσαν ή την είδαν στη σκηνή».

Η Ρόνι Σπέκτορ γεννήθηκε το 1943 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 ίδρυσε μαζί με την αδερφή της, Eστέλ, και την ξαδέρφη τους, Νέντρα, το γυναικείο συγκρότημα The Ronettes. Το 1963 κυκλοφόρησαν το τραγούδι «Be My Baby» και μπήκαν στον χάρτη της παγκόσμιας μουσικής.

Τέσσερα χρόνια μετά, το 1967, αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Τότε ήταν που η Ρόνι ξεκίνησε να ζει έναν εφιάλτη. Παντρεύτηκε τον παραγωγό του συγκροτήματος, Φιλ Σπέκτορ, αλλά εκείνος την κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι τους και την απειλούσε συχνά για τη ζωή της.

Τελικά η τραγουδίστρια κατάφερε να αποδράσει από την κακοποιητική συμβίωση με τον Φιλ Σπέκτορ. Η καριέρα της συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες. Το 2004 εισήχθη στο Rock & Roll Hall of Fame, με τις Ronettes να την ακολουθούν το 2007.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα Αθήνας για το θάνατο Πακιστανού μετανάστη

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το βίαιο θάνατο Πακιστανού μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο συνομιλίας Μελόνι-Σολτς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ: «Νίκη στην αντίσταση της Μέσης Ανατολής» (εικόνες)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα