ΑΘΗΝΑ
04:13
|
20.04.2024
Ο Ασκάρ Ουμάνοφ κατά το παρελθόν είχε αποκαλέσει τους Ρώσους «μεθύστακες» και «αποικιοκράτες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Θεωρούμε απαράδεκτες τις δηλώσεις εθνικιστικού χαρακτήρα και αυτό περιλαμβάνει τα πάντα: ξενοφοβία, υποκίνηση μίσους κ.λπ., που δικαίως προκάλεσαν, όπως είπαν πολλοί, μια οξυμένη αντίδραση μεταξύ των πολιτών τόσο της Ρωσίας όσο και του Καζακστάν» ανέφερε σήμερα, μεταξύ άλλων, σε έντονο ύφος η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης προς τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Η Ζαχάροβα  εξέφρασε δυσαρέσκεια για τον διορισμό του Ασκάρ Ουμάροφ στη νέα κυβέρνηση με την ιδιότητα του υπουργού Πληροφοριών επισημαίνοντας ωστόσο πως το θέμα είναι «εσωτερική υπόθεση» του Καζακστάν. Δεν παρέλειψε δε να αναφέρει πως η ηγεσία του Καζακστάν είναι αποφασισμένη να ενισχύσει τους δεσμούς με τη Ρωσία.

Ο Ασκάρ Ουμάνοφ κατά το παρελθόν είχε αποκαλέσει τους Ρώσους «μεθύστακες» και «αποικιοκράτες» με κληρονομική «προδιάθεση για πολύ κακές δεξιότητες».

Πριν την έντονη αντίδραση της Ζαχάροβα, είχε αντιδράσει και ο Γεβγένι Πριμακόφ που είναι επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Rossotrudnichestvo. Ο Πριμακόφ σε ανάρτησή του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προειδοποίησε πως ο ίδιος δεν συνεργάζεται «με ρωσο-φοβικά σκουπίδια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα