ΑΘΗΝΑ
21:46
|
06.12.2022
Η Microsoft σταμάτησε οριστικά την παραγωγή της κονσόλας Xbox One, επιβεβαίωσε την Πέμπτη στέλεχος της εταιρείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Microsoft σταμάτησε οριστικά την παραγωγή της κονσόλας Xbox One, επιβεβαίωσε σήμερα την Πέμπτη (13/1) στέλεχος της εταιρείας.

«Προκειμένου να εστιαστούμε στην παραγωγή των Xbox Series X/S, σταματήσαμε την παραγωγή όλων των κονσολών Xbox One στα τέλη του 2020» δήλωσε στον ιστότοπο Verge η Σίντι Ουόκερ, διευθύντρια μάρκετινγκ για το Xbox.

Η Microsoft είχε ακολουθήσει την ίδια τακτική το 2020, όταν απέσυρε το Xbox One X και το Xbos One S πριν από το λανσάρισμα του Xbox Series X.

To Xbox Series X έφτασε στην αγορά τον Νοέμβριο του 2020, επτά χρόνια μετά το ντεμπούτο του προηγούμενο μοντέλο, με τη Microsoft να επιχειρεί την αυξημένη αγοραστική κίνηση που έφεραν η πανδημία και τα lockdown.

Παραμένει ασαφές αν η τελευταία κίνηση της εταιρείας σχετίζεται με τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς και εξαρτήματα στην παγκόσμια αγορά.

Όπως ανέφερε εξάλλου ο ενημερωτικός ιστότοπος Bloomberg, η Sony έδωσε παράταση στην παραγωγή του PlayStation 4 καθώς τα προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας περιορίζουν την παραγωγή του νεότερου PS5.

Το Νοέμβριο, η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei ανέφερε ότι η Nintendo μείωσε κατά 20% την παραγωγή της κονσόλας Switch λόγω των ελλείψεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα για βασανισμό ζώων στην Neuralink του Ίλον Μασκ

Κρίση στον εφοδιασμό τροφίμων προβλέπεται για το Ηνωμένο Βασίλειο

Ολλανδικά φρένα σε τουρκικούς πυραύλους στη Συρία αντί για ασθενοφόρα

Τι θέλει ο Μπάιντεν στο νέο εργοστάσιο ημιαγωγών στην Αριζόνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα