ΑΘΗΝΑ
06:43
|
19.04.2024
Η Microsoft σταμάτησε οριστικά την παραγωγή της κονσόλας Xbox One, επιβεβαίωσε την Πέμπτη στέλεχος της εταιρείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Microsoft σταμάτησε οριστικά την παραγωγή της κονσόλας Xbox One, επιβεβαίωσε σήμερα την Πέμπτη (13/1) στέλεχος της εταιρείας.

«Προκειμένου να εστιαστούμε στην παραγωγή των Xbox Series X/S, σταματήσαμε την παραγωγή όλων των κονσολών Xbox One στα τέλη του 2020» δήλωσε στον ιστότοπο Verge η Σίντι Ουόκερ, διευθύντρια μάρκετινγκ για το Xbox.

Η Microsoft είχε ακολουθήσει την ίδια τακτική το 2020, όταν απέσυρε το Xbox One X και το Xbos One S πριν από το λανσάρισμα του Xbox Series X.

To Xbox Series X έφτασε στην αγορά τον Νοέμβριο του 2020, επτά χρόνια μετά το ντεμπούτο του προηγούμενο μοντέλο, με τη Microsoft να επιχειρεί την αυξημένη αγοραστική κίνηση που έφεραν η πανδημία και τα lockdown.

Παραμένει ασαφές αν η τελευταία κίνηση της εταιρείας σχετίζεται με τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς και εξαρτήματα στην παγκόσμια αγορά.

Όπως ανέφερε εξάλλου ο ενημερωτικός ιστότοπος Bloomberg, η Sony έδωσε παράταση στην παραγωγή του PlayStation 4 καθώς τα προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας περιορίζουν την παραγωγή του νεότερου PS5.

Το Νοέμβριο, η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei ανέφερε ότι η Nintendo μείωσε κατά 20% την παραγωγή της κονσόλας Switch λόγω των ελλείψεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για τη προστασία δεδομένων εγκεφαλικής δραστηριότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα