ΑΘΗΝΑ
19:40
|
03.05.2024
Η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει ανταποκριθεί σε καμία από τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της Ουάσινγκτον πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πυραυλικές δοκιμές της Βορείου Κορέας είναι εξαιρετικά αποσταθεροποιητικές και επικίνδυνες, ενώ η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει ανταποκριθεί σε καμία από τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της Ουάσινγκτον είπε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ¨Αντονι Μπλίνκεν. Προφανής στόχος; Να δικαιολογήσει τις κυρώσεις που ανακοίνωσε την Τετάρτη σε σχέση με το οπλικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας, έπειτα από μία σειρά βορειοκορεατικών εκτοξεύσεων πυραύλων, εκ των οποίων δύο έγιναν την περασμένη εβδομάδα.

Εικόνα

Ο Μπλίνκεν ζήτησε επίσης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, επαναλαμβάνοντας αυτά που ειχε πει νωρίερα Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Παρόλα αυτά ανέφερε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν εχθρικές προθέσεις απέναντι στη Βόρεια Κορέα εκφράζοντας την προθυμία να συμμετάσχουν σε συνομιλίες χωρίς προαπαιτούμενα.

«Δυστυχώς, όχι μόνο δεν υπήρξε απάντηση σε αυτές τις πρωτοβουλίες, αλλά η αντίδραση που είδαμε… ήταν νέες πυραυλικές δοκιμές, οι οποίες είναι εξαιρετικά αποσταθεροποιητικές. Είναι επικίνδυνες και αντιβαίνουν σε μία σειρά από ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» τόνισε ο Μπλίνκεν μιλώντας στο δίκτυο MSNBC.

«Πιστεύω ότι σε έναν βαθμό η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή», ανέφερε και συμπλήρωσε «έγινε και στο παρελθόν και πιθανότατα θα συνεχίσει να το κάνει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα