ΑΘΗΝΑ
03:44
|
20.04.2024
Θα δίνονται αυστηρά με συνταγογράφηση είτε από τα νοσοκομεία, είτε από φαρμακεία και ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοίγει σήμερα Παρασκευή (14/1) η πλατφόρμα για τη χορήγηση των αντιικών χαπιών αντιμετώπισης του κορονοϊού με κριτήρια ίδια με αυτά που αφορούν και  τη χορήγηση των μονοκλωνικών.

‘Όπως ανέφερε κατά την απογευματινή συνέντευξη Τύπου η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα τα αντιικά θα δίνονται αυστηρά με συνταγογράφηση είτε από τα νοσοκομεία, είτε από φαρμακεία και ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Πρόσθεσε πως οι γιατροί θα συνταγογραφούν στις ίδιες ομάδες ασθενών είτε δίνονται από τα νοσοκομεία, είτε από τα φαρμακεία με απαραίτητη προϋπόθεση την ανάρτηση του μοριακού τεστ του ασθενούς στο μητρώο covid-19.

«Έχουμε τελειώσει με τα μονοκλωνικά. Ξεκινάμε τη χορήγηση αντιικών χαπιών, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο και θα δίνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά και κριτήρια με τα μονοκλωνικά. Θα δίνονται από τα νοσοκομεία ή από φαρμακεία μέσω συνταγογράφησης από ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, στα πρώιμα στάδια εμφάνισης συμπτωμάτων Covid» ανέφερε η Μίνα Γκάγκα.

Η Ελλάδα έχει πάρει ως τώρα 10.000 συσκευασίες μολνουπιραβίρης της φαρμακοβιομηχανίας Merck, αναμένοντας άλλες 10.000 συσκευασίες μέσα στις επόμενες μέρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα