ΑΘΗΝΑ
07:09
|
06.05.2024
Η Αυστραλία θα καθυστερήσει την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς έως ότου ολοκληρωθεί η ανανεωμένη νομική προσφυγή του, δήλωσε ο δικηγόρος της κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αυστραλία θα καθυστερήσει τις προσπάθειες απέλασης του Νόβακ Τζόκοβιτς έως ότου ολοκληρωθεί η ανανεωμένη νομική προσφυγή του, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της κυβέρνησης. Σε μια έκτακτη ακρόαση, ο Στίβεν Λόιντ είπε στο δικαστήριο ότι η κυβέρνηση δεν θα απομονώσει τον Τζόκοβιτς πριν από τη συνέντευξή του με αξιωματούχους του Υπουργείου Μετανάστευσης το πρωί του Σαββάτου και ότι δεν θα απελαθεί πριν εκδικαστεί η υπόθεσή του.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς για δεύτερη φορά. Η συντηρητική κυβέρνηση της χώρας,επικαλέστηκε έκτακτες εκτελεστικές εξουσίες για να απορρίψει ξανά τη βίζα του 34χρονου Σέρβου για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ο δικηγόρος του Τζόκοβιτς, Νικ Γουντ, ζήτησε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απομάκρυνσής του και ζήτησε να του επιτραπεί να παραμείνει εκτός κράτησης μεταναστών καθώς προχωρά η υπόθεση.

«Μας ανησυχεί πολύ ο χρόνος», είπε ο Γουντ, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από «παραλογισμό».

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα