ΑΘΗΝΑ
00:08
|
27.04.2024
Την πληροφορία μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα. Αύριο Κυριακή ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις ενώπιον της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της βίζας του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πίσω στο ξενοδοχείο «κράτησης» ή προσωρινής παραμονής των αιτούντων άσυλο οδηγήθηκε εκ νέου ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς. Την πληροφορία μετέδωσε αρχικά το πρακτορείο ειδήσεων Reuters (Ρόιτερς) επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρες, που είδε τον Σέρβο να μπαίνει στο Park Hotel τις πρώτες πρωινές ώρες της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για το ίδιο ξενοδοχείο, στο οποίο «φιλοξενούνται» 33 αιτούντες άσυλο, καθώς και ταξιδιώτες που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω της νόσου COVID-19. Ο Τζόκοβιτς επρόκειτο να παραδοθεί σε αξιωματικούς μετανάστευσης για κράτηση, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής. 

Τα ΜΜΕ της Αυστραλίας αναφέρουν ότι η πλευρά του κορυφαίου τενίστα του κόσμου ζήτησε επιτροπή τριών 3 δικαστών για την ακροαματική διαδικασία της έφεσης που έχει καταθέσει, ούτως ώστε σε περίπτωση που η απόφαση είναι υπέρ του να μην υπάρξει η δυνατότητα νέας προσφυγής. Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Αυστραλίας επιδιώκει η διαδικασία να προχωρήσει με έναν δικαστή.

Η ακροαματική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή ενώ σε δύο ημέρες ανοίγει η αυλαία του τουρνουά τένις Αυστραλίας, Australian Open. Η κλήρωση για το τουρνουά έχει ήδη γίνει και ο «Νολέ» θεωρητικά θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Μιομίρ Κετσμάνοβιτς (Νο78 στον κόσμο). Ο ανεμβολίαστος από άποψη Νόλε Τζόκοβιτς και νούμερο στην παγκόσμια κατάταξη του τένις εάν καταφέρει να αγωνιστεί και κερδίσει το Australian Open θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος με 21 τίτλους διοργανώσεων grand slam.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα