ΑΘΗΝΑ
09:54
|
19.04.2024
Ομόφωνη ήταν η απόφαση απέλασης του Τζόκοβιτς από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στη Μελβούρνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με απόφασή του, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και τον απελάσει.

Στο κενό λοιπόν, έπεσε η τελευταία προσπάθεια του Νόβακ Τζόκοβιτς να παραμείνει στην Αυστραλία και να λάβει μέρος στο Αυστραλιανό Open. Το τριμελές ομοσπονδιακό δικαστήριο μετά από έξι ώρες αποφάσισε να απελάσει τον Σέρβο τενίστα που εισήλθε ανεμβολίαστος στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ακούστηκαν τα επιχειρήματα από τους νομικούς εκπροσώπους του Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά και από την πλευρά του Ομοσπονδιακού Υπουργού Μετανάστευσης και της Αυστραλιανής κυβέρνησης.

Ο ανώτατος δικαστής Άλσοπ εξήγησε στα διεθνή μέσα ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ασκούσε έφεση κατά της απόφασης που είχε λάβει ο υπουργός Μετανάστευσης, αλλά κατέθεσε αίτηση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για να ελέγξει τη νομιμότητα της απόφασης.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, όπως ανακοινώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 9:00 πμ. (ώρα Ελλάδας).

«Αν υπήρχε βάση για να σκεφτεί κανείς ότι η παρουσία και η συμμετοχή του κ. Τζόκοβιτς σε ένα τουρνουά τένις θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να οδηγήσει σε αυτό το αίσθημα κατά του εμβολιασμού, θα περίμενε κανείς ότι θα υποστηριζόταν από κάποιου είδους στοιχεία σχετικά με διαμαρτυρίες ή συγκεντρώσεις. Πέρυσι αγωνίστηκε στο Αυστραλιανό Open και σε άλλα μεγάλα τουρνουά σε όλο τον κόσμο και δεν προκάλεσε τίποτα», είπε ο νομικός εκπρόσωπος του Τζόκοβιτς, Νικ Γουντ.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της υποστήριξε ότι ο Τζόκοβιτς «έχει γίνει πλέον σύμβολο για ομάδες κατά του εμβολιασμού», ενώ υποστήριξε, πως ενδεχόμενη άδεια συμμετοχής στον Τζόκοβιτς θα προκαλούσε αντιδράσεις και πιθανές διαδηλώσεις εντός της χώρας, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί από πολλά lockdown και αυστηρά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού και ίσως οι πολίτες αντιδράσουν αν δοθεί το πράσινο φως σε έναν ανεμβολίαστο αθλητή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Εξετάζονται εναλλακτικές για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Στον θρόνο του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Αντεπίθεση του Ιράν: Η τέχνη της προσποίησης πριν το «γκολ»

Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα