ΑΘΗΝΑ
14:45
|
25.04.2024
«Το να έχεις στυλ σημαίνει να συνδυάζεις πολιτισμό και τέχνη» δήλωνε πάντα ο πασίγνωστος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Νίνο Τσερούτι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Νίνο Τσερούτι (Nino Cerruti) ήταν ένας από τους σπουδαίους Ιταλούς σχεδιαστές και επιχειρηματίες μόδας και πέθανε το Σάββατο, 14/1, σε ηλικία 91 ετών. Όπως ανέφερε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του κλάδου της μόδας, πέθανε στο νοσοκομείο του Πιεμόντε, όπου είχε κάνει επέμβαση στο ισχίο.

Πάντα επέμενε να δοκιμάζει πρώτα τις δικές του δημιουργίες. Πολλά από αυτά φυλάσσονταν στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, που ίδρυσε ο παππούς του Τσερούτι στην πόλη Biella το 1881.

«Πάντα έντυνα το ίδιο άτομο, τον εαυτό μου», είπε κάποτε ο ίδιος ο Νίνο Τσερούτι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ο Nino Cerruti το 1991

Σύμφωνα με το BBC News, με την εμπειρία του στην παραγωγή εξαιρετικών υφασμάτων στο κλωστοϋφαντουργείο της οικογένειάς του, ο Νίνο Τσερούτι ξεκίνησε την επιχείρηση ένδυσης στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ενώ ανοιξε την πρώτη του μπουτίκ στο Παρίσι το 1967.

Όταν ζήτησε από άντρες και γυναίκες μοντέλα να περπατήσουν στην πασαρέλα με τα ίδια ρούχα, έφερε επανάσταση στη μόδα, σημειώνει το AFP. Στη δεκαετία του ’80, ξεκίνησε στο Χόλιγουντ, σχεδιάζοντας ρούχα για αστέρια, όπως οι Jack Nicholson, Michael Douglas, Sharon Stone, Julia Roberts και Tom Hanks.

Antonio Banderas, Πρίγκιπας Albert II του Μονακό και Nino Cerruti στο Φεστιβάλ των Καννών στις 26 Μαΐου 1995
Στο Φεστιβάλ των Καννών το 1995 με τον Antonio Banderas και τον πρίγκιπα Albert II του Μονακό
Δείπνο με τον Άντονι Χόπκινς
Δείπνο με τον Άντονι Χόπκινς το 1994

Τη δεκαετία του 1960, γνώρισε τον άγνωστο τότε Τζόρτζιο Αρμάνι, τέσσερα χρόνια νεότερό του, και τον προσέλαβε ως σχεδιαστή για την ανδρική μόδα.

Ο Νίνο Τσερούτι έχει τιμηθεί με τη διάκριση του «Ιππότη της Εργασίας», ενώ ήταν και ο επίσημος σχεδιαστής της ομάδας Ferrari στη Φόρμουλα 1.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Δηλώσεις ΣΕΑ για ανακάλυψη τάφου του Πλάτωνα από Ιταλούς ερευνητές

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα