ΑΘΗΝΑ
21:38
|
19.04.2024
Ο πρόεδρος του τραπεζικού ομίλου υπέβαλε την παραίτησή του, εννέα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του παγκόσμιου τραπεζικού ομίλου Credit Suisse, Αντόνιο Όρτα-Οσόριο, υπέβαλε την παραίτησή του καθώς σε εσωτερική έρευνα διαπιστώθηκε πως παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα για τον νέο κορονοϊό. Η παραίτησή του τέθηκε σε άμεση ισχύ. Ο πρώην πρόεδρος του τραπεζικού ομίλου Lloyds, Αντόνιο Όρτα-Οσόριο, βρέθηκε επικεφαλής της Credit Suisse πριν από εννέα μήνες εν μέσω μιας σειράς σκανδάλων που αφορούσαν τον ελβετική τράπεζα. Τη θέση του θα πάρει ο Άξελ Λίμαν, μέλος του συμβουλίου και πρόεδρος της επιτροπής εκτίμησης κινδύνου. 

Η έρευνα του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας διαπίστωσε ότι ο Πορτογάλος, Όρτα- Οσόριο παραβίασε τους κανόνες καραντίνας ταξιδεύοντας από το Λονδίνο προς τη Ζυρίχη στις 28 Νοεμβρίου. Το ταξίδι έγινε μία ημέρα αφότου η Ελβετία επέβαλε δεκαήμερη καραντίνα στις αφίξεις από τη Βρετανία και αρκετές άλλες χώρες, εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον. Είχε επίσης παραβιάσει τους κανόνες για τη νόσο Covid-19 προκειμένου να βρεθεί στο Λονδίνο για να δει από τις κερκίδες τον τελικό του Γουίμπλεντον και τη νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς.  

«Λυπάμαι που ορισμένες προσωπικές μου ενέργειες οδήγησαν σε δυσκολίες για την τράπεζα και διακινδύνευσαν την ικανότητά μου να εκπροσωπώ την τράπεζα εσωτερικά και εξωτερικά», ανέφερε ο Όρτα- Οσόριο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Credit Suisse. «Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η παραίτησή μου είναι προς το συμφέρον της τράπεζας και των ενδιαφερόμενων πλευρών της, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή», συμπλήρωσε. 

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Τιντζάν Τιάμ, παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη σκανδάλου κατασκοπείας ανωτέρων υπαλλήων του ομίλου. Ο Τιάμ διαψεύδει κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο κατασκοπείας.

Η Credit Suisse έχει επίσης πληγεί με τεράστιες ζημίες σε σχέση με την αφερέγγυα βρετανική εταιρεία Greensill -η οποία υποστήριξε τη Liberty Steel και το Archegos, το αμερικανικό hedge fund που κατέρρευσε πέρυσι.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα