ΑΘΗΝΑ
20:32
|
24.04.2024
Ο Ζεμούρ δικαζόταν για τους χαρακτηρισμούς «κλέφτες, δολοφόνοι, βιαστές» που είχε απευθύνει προς ανήλικους πρόσφυγες.
Paris, le 30 novembre 2021. Eric Zemmour, journaliste polémiste d'extrême droite, au journal télévisé de TF1 après l'annonce sur Youtube de sa candidature à l'élection présidentielle 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ακροδεξιός υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, Ερίκ Ζεμούρ, καταδικάσθηκε σήμερα (Δευτέρα, 17/1) στην καταβολή προστίμου 10.000 ευρώ για πρόκληση μίσους από δικαστήριο του Παρισιού για τις δηλώσεις του σχετικά με τους ασυνόδευτους ανήλικούς πρόσφυγες.

Ο Ζεμούρ δικαζόταν συγκεκριμένα για τους χαρακτηρισμούς «κλέφτες, δολοφόνοι, βιαστές» που είχε απευθύνει προς ανήλικους πρόσφυγες στο τηλεοπτικό δίκτυο CNews το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ήταν απών από την αίθουσα του δικαστηρίου, όπως και κατά την ακροαματική διαδικασία του Νοεμβρίου.

Ακολούθησε απάντηση του ακροδεξιού υποψήφιου μέσω Twitter, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων πως, «Αυτό το σύστημα κατασκευάζει το έγκλημα της γνώμης με βιομηχανικό τρόπο. Είναι επιτακτική ανάγκη να διώξουμε την ιδεολογία από τα δικαστήρια. Η δικαιοσύνη πρέπει να ξαναγίνει Δικαιοσύνη».

Πηγές: Libération

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Άρειος Πάγος: «Πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών» ο Ηλίας Κασιδιάρης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα