ΑΘΗΝΑ
09:50
|
22.05.2022
Οι δυτικές κυβερνήσεις δεν εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο να αποσυνδέσουν τις ρωσικές τράπεζες από το διεθνές σύστημα διατραπεζικών πληρωμών Swift.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δυτικές κυβερνήσεις δεν εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο να αποσυνδέσουν τις ρωσικές τράπεζες από το διεθνές σύστημα διατραπεζικών πληρωμών Swift, γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt επικαλούμενη πηγές της γερμανικής κυβέρνησης.

Η Handelsblatt γράφει ότι, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές που επικαλείται, οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν ως στόχο τις ρωσικές τράπεζες εξετάζονται ως εναλλακτική λύση.

Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το Swift, ο οποίος θα απέκοπτε ουσιαστικά τη χώρα από την παγκόσμια οικονομία, θεωρείται εδώ και καιρό η έσχατη των κυρώσεων που θα μπορούσαν να επιβάλουν οι δυτικές χώρες στη Ρωσία για να την αποτρέψουν από την ανάληψη περαιτέρω στρατιωτικής δράσης εναντίον της γειτονικής της Ουκρανίας.

Το σύστημα Swift είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο που χρησιμοποιείται από όλα σχεδόν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως για την αποστολή χρηματικών ποσών μεταξύ τους και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του διεθνούς συστήματος πληρωμών.

Δέον να σημειωθεί πως το ρωσικό ρούβλι βγήκε ενισχυμένο μετά την εν λόγω αναφορά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία απάντηση από τη Βόρεια Κορέα στην προσφορά εμβολίων από τις ΗΠΑ

«Αποφασιστικής σημασίας» για τις ΗΠΑ η αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Ταλιμπάν

ΔΝΤ: Οι κυβερνήσεις πρέπει να επιδοτήσούν τρόφιμα και ενέργεια

Ξέμειναν από μουστάρδες ντιζόν οι Γάλλοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα