ΑΘΗΝΑ
10:53
|
23.05.2022
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ διεμήνυσε πως η επίθεση «δεν θα μείνει ατιμώρητη».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τα Εμιράτα επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους να απαντήσουν σε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις και σε αυτήν την εγκληματική, κλιμακούμενη καταστροφή» ανέφερε απόψε το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) με αφορμή την επίθεση με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα (drone)  που πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι Υεμενίτες Χούθι σε τρία βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων στο λιμάνι του Άμπου Ντάμπι προκαλώντας το θάνατο τριών μεταναστών από τη νότια Ασία και τον τραυματισμό άλλων έξι.

Εικόνα

Το εμιρατινό υπουργείο αφού καταδίκασε την επίθεση στο Άμπου Ντάμπι προειδοποίησε πως «δεν θα μείνει ατιμώρητη».

Απειλούν με κλιμάκωση επιθέσεων οι Χούθι

Οι Χούθι μαχητές που πολεμούν την κυβέρνηση του προέδρου Χάντι από το 2014 ως σήμερα ανέλαβαν την ευθύνη κάνοντας λόγο για «μια επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση στο πλαίσιο της επιχείρησης Τυφώνας της Υεμένης».

Ο εκπρόσωπός τους, Γιαχία Σάρι, σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Massira πρόσθεσε πως στοχοποιήθηκαν  «πολλές τοποθεσίες και σημαντικές και ευαίσθητες εγκαταστάσεις» των ΗΑΕ, με πέντε βαλλιστικούς πυραύλους και πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Προειδοποίησε ότι θα βάλει στο στόχαστρο και άλλες τοποθεσίες στα ΗΑΕ και κάλεσε αμάχους και ξένες εταιρείες να αποφεύγουν τις εκεί «εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ραϊσί: Εκδίκηση για το αίμα του «μάρτυρα»

ΟΗΕ: Για πρώτη πάνω από 100 εκ. οι εκτοπισμένοι των πολέμων στον κόσμο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα Βοστώνη και αύριο Νταβός

Ο Άντονι Αλμπανέζι ορκίστηκε πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα