ΑΘΗΝΑ
00:04
|
24.04.2024
«Μαύρο πρόβατο» για τη γαλάζια παράταξη αποτελεί ο ευρωβουλευτής της, Γιώργος Κύρτσος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μαύρο πρόβατο» για τη γαλάζια παράταξη αποτελεί ο ευρωβουλευτής της, Γιώργος Κύρτσος, που συστηματικά ασκεί κριτική στην κυβέρνηση με αιχμηρές αναρτήσεις στα social media αλλά και με δημόσιες τοποθετήσεις του στα ΜΜΕ.

Το θέμα του Κύρτσου έφτασε μέχρι και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με αφορμή το ζήτημα των κατηγοριών κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ρωτήθηκε σχετικά τονίζοντας: «Ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει εδώ και πολύ καιρό μια συγκεκριμένη τακτική, και όλοι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις του και οι προθέσεις του. Είναι πολύ φανερό. Αλλά ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα, στις σταθερές και καθαρές θέσεις της κυβέρνησης, και τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας».

Σε ερώτηση εάν ο κ. Κύρτσος παραμένει ευρωβουλευτής της Ν.Δ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Νομίζω σας απάντησα», που θα μπορούσε να ερμηνευτεί και σαν μια προειδοποιητική βολή.

Η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου έρχεται μετά την τηλεοπτική εμφάνιση του Γιώργου Κύρτσου στο Kontra Channel όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Πιστεύω όμως σαν άνθρωπος των ΜΜΕ και σαν πολιτικός ότι η κριτική προς τον Βαξεβάνη και την Παπαδάκου πρέπει να μείνει σε δημοσιογραφικό και πολιτικό επίπεδο. Τέτοιου είδους ζητήματα δεν λύνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων, μπορώ να το διαβεβαιώσω και από τη δική μου εμπειρία. Επίσης, το θέαμα της δικαστικής δίωξης δημοσιογραφικών στελεχών του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσει καλά στην ΕΕ, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τέτοια ζητήματα λόγω της κυβερνητικής πολιτικής σε Πολωνία και Ουγγαρία και μπορεί ορισμένοι να καταλήξουν σε λάθος συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των ΜΜΕ στην Ελλάδα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα