ΑΘΗΝΑ
18:25
|
26.04.2024
Οι ρωσικές δυνάμεις καταφθάνουν ενόψει των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων «Union Resolve 2022» τον Φεβρουάριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν να φθάνουν στη Λευκορωσία ενόψει κοινών στρατιωτικών γυμνασίων που θα πραγματοποιήσουν οι στρατοί αμφοτέρων χωρών τον Φεβρουάριο.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε ανακοινώσει προ ημερών ότι οι δύο χώρες πραγματοποιήσουν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια «Union Resolve 2022» τον Φεβρουάριο στο φόντο της οξυμένης έντασης ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ρωσίας για την Ουκρανία.

Νωρίτερα το πρακτορείο ΤASS επικαλούμενο δηλώσεις του υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Λευκορωσίας Πάβελ Μουραβέικο μετέδωσε πως θα προηγηθεί αιφνιδιαστική επιθεώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων αμφοτέρων χωρών πριν την συμμετοχή τους στα κοινά γυμνάσια.

Ο Μουραβέικο ανέφερε πως η ανάπτυξη στρατευμάτων κοντά στα λευκορωσικά σύνορα προκαλεί «φόβους» και απαιτεί μία «αντικειμενική απάντηση» που θα είναι «απόλυτα επαρκής και διαφανής».  Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως υπάρχουν πάνω από 20.000 στρατιώτες (συμπεριλαμβανομένων και χερσαίων δυνάμεων) που έχουν αναπτυχθεί στην Πολωνία και πάνω από 12.000 άλλοι αστυνομικοί και συνοριοφύλακες σε χώρες της Βαλτικής.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, σήμερα, 17 Ιανουαρίου, ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο ενέκρινε το σενάριο των κοινών ασκήσεων με τη Ρωσία που θα πραγματοποιηθούν στα δυτικά και νότια σύνορα της χώρας του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Τραυματίας σε τροχαίο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα