ΑΘΗΝΑ
12:37
|
25.04.2024
Τουλάχιστον επτά διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά αστυνομίας και στρατού στο Χαρτούμ και άλλες πόλεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε λουτρό αίματος με τουλάχιστον επτά νεκρούς διαδηλωτές και πάνω από 100 τραυματίες κατέληξε η σημερινή μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων Σουδανών στο Χαρτούμ, στην δίδυμη πόλη της πρωτεύουσας Ομντουρμαν καθώς επίσης και σε άλλα αστικά κέντρα της χώρας σε Πορτ Σαίντ, Νταρφούρ κ.α.

Χιλιάδες νεαροί κυρίως διαδηλωτές βροντοφώναζαν συνθήματα, όπως: «Όχι στην οπισθοδρόμηση» και «Ο στρατός στα στρατόπεδα».

Η Κεντρική Επιτροπή των Σουδανών Γιατρών (CCSD) σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από την εκτεταμένη χρήση αληθινών πυρών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Κατηγορεί δε την χούντα του στρατηγού Μπουρχάν πως συνεχίζει να διαπράττει σφαγές αντιμετωπίζοντας με φονική βία τους ειρηνικούς, Σουδανούς διαδηλωτές.

Από το πραξικόπημα του στρατηγού Μπουρχάν στις 25 Οκτωβρίου 2021 ως σήμερα εκτιμάται πως έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 71 διαδηλωτές και πολλές εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί ή συλληφθεί.

Έρχονται και χειρότερα;

Νωρίτερα σήμερα το Συμβούλιο Άμυνας του Σουδάν ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας «ειδικής αντιτρομοκρατικής δύναμης για να αντιμετωπίσει πιθανές απειλές».

Παράλληλα, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Κέρας της Αφρικής Ντέιβιντ Σάτερφιλντ και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μόλι Φι ξεκίνησαν περιοδεία στη Σαουδική Αραβία και το Σουδάν με στόχο την επανέναρξη του διαλόγου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

War: What is it good for? Absolutely nothing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα