ΑΘΗΝΑ
06:10
|
08.05.2024
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εκτόξευσε αόριστες πλην σαφείς απειλές έναντι της Μόσχας κατηγορώντας την για επίθεση στην Ουκρανία «ανά πάσα στιγμή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Εξαιρετικά επικίνδυνη» χαρακτήρισε απόψε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, την ουκρανική κρίση.

Σε μία προσπάθεια να ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά της έντασης των σχέσεων Ουάσιγκτον – Μόσχας η Τζεν Ψάκι, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει μια επίθεση στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή, λέγοντας:

«Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου η Ρωσία μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία».

Η Ψάκι πρόσθεσε πως η κατάσταση είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη», αποφεύγοντας βέβαια να εξηγήσει πως ένα σημαντικό μέρος της ευθύνης για την όξυνση της έντασης οφείλεται στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που έχουν αναπτύξει επί ουκρανικού εδάφους, εκτός των άλλων, χιλιάδες «στρατιωτικούς συμβούλους» καθώς επίσης και σημαντικό αριθμό όπλων στραμμένα προς τη Ρωσία.

Σε επόμενο σημείο η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου ανέφερε πως οι ΗΠΑ «δεν αποκλείουν καμία επιλογή» στον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσουν σε μια τέτοια περίπτωση όταν ρωτήθηκε κυρίως για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα Swift που ρυθμίζει τις διεθνείς διατραπεζικές συναλλαγές.

Ο πυρετός συναντήσεων του Μπλίνκεν στην Ευρώπη

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται αύριο στο Κίεβο για συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του και άλλους αξιωματούχους.

Την Πέμπτη θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνομιλίες με την Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της νέας γερμανικής κυβέρνησης.

Την Παρασκευή η συνάντηση Μπλίνκαν-Λαβρόφ στη Γενεύη

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη διάσκεψη του λεγόμενου «κουαρτέτου» (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία), με στόχο μια ενιαία θέση απέναντι στη Ρωσία. Αμέσως μετά ο Μπλίνκεν αναμένεται να μεταβεί την Παρασκευή στη Γενεύη για συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα