ΑΘΗΝΑ
19:01
|
25.04.2024
Για τον διάσημο τενίστα οι περιπέτειες τώρα αρχίζουν, καθώς θεωρείται αβέβαιο τι θα κάνουν οι σπόνσορές του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Βελιγράδι βρίσκεται από τη δευτέρα ο ανεμβολίαστος Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την απόφαση της Αυστραλίας να ακυρώσει για δεύτερη τη βίζα του.

Παράλληλα, τόσο η Γαλλία όσο και η Ισπανία του έχουν ήδη διαμηνύσει ότι για να συμμετάσχει στα Γκραν Σλαμ των εν λόγω χορών θα πρέπει να εμβολιαστεί.

Το σίγουρο είναι ότι για τον διάσημο τενίστα οι περιπέτειες τώρα αρχίζουν, καθώς θεωρείται αβέβαιο τι θα κάνουν οι σπόνσορές του.

Η Lacoste δήλωσε τη Δευτέρα ότι θέλει να επανεξετάσει τα γεγονότα που πυροδότησαν μια νομική μάχη σχεδόν δύο εβδομάδων και εμπόδισαν τον ανεμβολίαστο Σέρβο να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open.

«Το συντομότερο δυνατό, θα είμαστε σε επαφή με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για να εξετάσουμε τα γεγονότα που συνόδευσαν την παρουσία του στην Αυστραλία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική εταιρεία ρούχων.

«Ευχόμαστε σε όλους ένα εξαιρετικό τουρνουά και ευχαριστούμε τους διοργανωτές για όλες τις προσπάθειές τους να διασφαλίσουν ότι το τουρνουά θα διεξαχθεί σε καλές συνθήκες για παίκτες, προσωπικό και θεατές», προσθέτει η ανακοίνωση, διαφοροποιούμενη εμμέσως πλην σαφώς από την στάση του Τζόκοβιτς απέναντι στην πανδημία.

Οι χορηγοί του Τζόκοβιτς έχουν πει πολύ λίγα από τότε που ανακλήθηκε για πρώτη φορά η βίζα του λίγο μετά την άφιξή του στην Αυστραλία στις 5 Ιανουαρίου. Δεν είναι σαφές πότε ο Τζόκοβιτς θα πάει ξανά στο γήπεδο και αν θα έχει την ευκαιρία να καταρρίψει το ρεκόρ του γκραν σλαμ ανδρών στο Γαλλικό Όπεν τον Μάιο, αλλά τα γεγονότα στην Αυστραλία έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ανεμβολίαστοι παίκτες θα αγωνιστούν στην τρέχουσα σεζόν.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot, ένας άλλος χορηγός του Djokovic που ανήκει πλέον στην Stellantis , αρνήθηκε να σχολιάσει, ενω σιγή τηρούν μέχρι τώρα ελβετική ωρολογοποιία Hublot και ο ιαπωνικός γίγαντας αθλητικών ειδών Asics.

Πάντως, πληροφορίες από τον χώρο του αθλητισμού αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στους χορηγούς του, τόσο λόγο «θεμάτων ηθικής» όσο και εξαιτίας του γεγονότος ότι κλείνουν για αυτόν οι πόρτες των γηπέδων.

Ο Τζόκοβιτς έχει συμφωνίες χορηγιών αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, σύμφωνα με το Forbes , και ήταν ο 46ος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο το 2021.

Ο Νο. 1 του κόσμου είχε προγραμματιστεί να παίξει το βράδυ της Δευτέρας στη Μελβούρνη, όπου ήλπιζε να κατακτήσει τον 21ο τίτλο του γκραν σλαμ ανδρών, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.
Σε δήλωσή του, ο Τζόκοβιτς είπε ότι ήταν “εξαιρετικά απογοητευμένος” από την απόφαση.

«Νιώθω άβολα που το επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων ήταν σε εμένα και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ», πρόσθεσε η δήλωση.

Πηγή: ot.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα νέων Youth League

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα