ΑΘΗΝΑ
09:58
|
17.05.2022
Τα κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 61% σε σχέση με το 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρεκόρ πωλήσεων στον τομέα εξαγωγής όπλων κατέγραψε η Γερμανία το 2021, με έσοδα περίπου 9,35 δισεκατομμυρίων ευρώ, κυρίως λόγω της μεγάλης προμήθειας στρατιωτικών εξοπλισμών στην Αίγυπτο.

Αυτό δείχνουν τα προκαταρκτικά ετήσια στοιχεία του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, αφού τα κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας της ηγέτιδας της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 61% σε σχέση με το 2020. Το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ της χώρας ήταν το 2019 με έσοδα 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η οικονομική και γεωπολιτική αυτή «επιτυχία» πιστώνεται στην πρώην Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η κυβέρνηση της οποίας σύναψε τις συμφωνίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Μόνο στην Αίγυπτο πωλήθηκαν όπλα που αντιστοιχούν σχεδόν στο μισό των συνολικών κερδών, με τις συμφωνίες να φέρνουν 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ στα γερμανικά ταμεία. Η Αίγυπτος έχει καταγγελθεί επανειλημμένα από ακτιβιστές και οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων για εγκληματικές ενέργειες εις βάρος άλλων λαών, την ώρα που εμπλέκεται σε επεμβάσεις στη Υεμένη και τη Λιβύη, χώρες οι οποίες έχουν παραλυθεί από τον χρόνιο εμφύλιο πόλεμο για τα συμφέροντα της Δύσης.

Ακόμη, η Γερμανία εξήγαγε το 2021 στις ΗΠΑ όπλα αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ προμηθεύει διαχρονικά με πολεμικό εξοπλισμό και την κυβέρνηση του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγές: ABC, NPR

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ για Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον: Λανσάρει μια Ελλάδα «καλό παιδί» του ΝΑΤΟ

Απετράπη πραξικόπημα υποκινούμενο από τη Δύση στο Μαλί

ΗΠΑ: Βήμα προσέγγισης προς την Κούβα με άρση λίγων περιοριστικών μέτρων

Λιβύη: Μάχες στην Τρίπολη μετά την άφιξη του διορισμένου πρωθυπουργού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα